Google Files Go in Play Store: bestandsbeheerder voor Android met snel delen-functie

Google bracht deze week een eerste testversie uit van de bestandsbeheerder Google Files Go. De applicatie was nog niet in de Play Store te vinden, maar nu is de bestandsbeheerder van Google voor Android voor iedereen te downloaden.

Google Files Go

Er is een nieuwe Google-app uitgebracht in de Google Play Store. Het is de app Google Files Go waar enkele dagen geleden de eerste details en screenshots van opdoken. Google heeft de app nu uitgebracht in de Play Store waardoor de app voor iedereen beschikbaar is. Het gaat hier om een beta-versie.

Met Google Files Go kun je op een prettige manier de bestanden beheren die op je smartphone staan. Denk hierbij aan gedownloade bestanden, maar ook afbeeldingen, video’s en documenten. De app moet voorkomen dat je telefoon volstaat met overbodige bestanden en geeft de gebruiker hier inzicht van. Met Files Go kan snel ruimte vrijgemaakt worden door de overbodige bestanden op te ruimen en eventueel de cache van apps te legen. Vooral voor smartphones met niet al teveel opslagruimte kan Google Files Go een oplossing zijn.

Tevens geeft Google Files Go aan of er dubbele bestanden aanwezig zijn, zodat je ook hierop weer ruimte kunt besparen. Een andere optie is het snel uitwisselen van gegevens met iemand anders. Hiervoor kan vanuit de app een zogenoemde ‘Snelle hotspot’ opgezet worden om bestanden te delen met iemand die in je buurt is. De ander verbind dan met deze hotspot, zodat de bestanden zonder tussenkomst van je internetbundel uitgewisseld worden. Op die manier kun je ook bestanden van de ander ontvangen via de Google Files Go app.

Ondanks dat de applicatie in beta-fase zit, hebben wij op de redactie geen problemen met de app ondervonden. Je kunt hem direct uit de Play Store downloaden via onderstaande button. Eenmalig dien je akkoord te gaan met de voorwaarden en de toepassing toegang te geven tot de opslagruimte, zodat de app zijn werk kan doen.

Files by Google
Files by Google
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel