WhatsApp kan vanaf nu alle bestandsformaten versturen: zo verstuur je je bestanden

WhatsApp kan sinds enige tijd overweg met verschillende bestandsformaten. Zo kun je een tekstbestand doorsturen of een PDF verzenden. Echter kon het niet overweg met ZIP, APK of andere bestandsformaten. Tot vandaag, want WhatsApp ondersteunt nu eindelijk alle bestandsformaten die je via de chat-app kunt versturen.

WhatsApp bestanden versturen

Voor het versturen van bestanden was je bij WhatsApp niet aan het juiste adres. Het was enkel mogelijk om bepaalde type bestandsformaten via WhatsApp te versturen; denk aan pdf, pptx, doc, docx, xls, tft en csv (zoals bijvoorbeeld Word, PowerPoint en Excel). Vanaf nu is het ook mogelijk om andere bestanden met de chat-app te versturen naar je contactpersonen.

WhatsApp bestanden delen

Bestandsformaten

Middels een gefaseerde uitrol wordt het mogelijk gemaakt om andere bestandsformaten te verzenden. Zo wordt het eindelijk mogelijk om een ZIP-map, RAR, APK of ander soort bestand te delen met je vrienden, collega’s of familie. Daarnaast kun je ook een JPG-bestand delen op deze manier en zo dus een foto zonder dat het gecomprimeerd wordt delen.

Het delen van bestanden wordt niet alleen voor Android mogelijk gemaakt, maar ook voor iOS, Windows Phone en via WhatsApp Desktop en WhatsApp Web. Vorig jaar april ontdekte DroidApp al aanwijzingen voor het verzenden van ZIP-bestanden via de dienst.

Er geldt wel een limiet voor ieder bestand dat je verstuurt. Het limiet is afhankelijk van het besturingssysteem. Voor Android-gebruikers kan een bestand maximaal 100MB groot zijn; bij iOS is dit 128MB en bij WhatsApp Web en Desktop 64MB.

WhatsApp bestandsformaten

Zo werkt het

Zoals gezegd is de functie nog niet voor iedereen direct te gebruiken. Dat zal in de komende tijd gebeuren. Het wordt geactiveerd middels een server-side update. Om te kijken of jij alle bestanden kunt versturen met WhatsApp kun je in een file-manager (zoals Solid Explorer) bijvoorbeeld een ZIP of APK-bestand selecteren en vervolgens delen via WhatsApp. Als dit werkt, dan behoor je tot de gelukkigen die nu alle bestanden kunnen delen via WhatsApp.

Overigens kun je ook in een chat op de paperclip drukken en kiezen om een document te versturen. Vervolgens zie je de bestanden die je hebt opgeslagen op je telefoon, of Google Drive.

We schreven van de week al over de WhatsApp fotoalbums waar je nu gebruik van kunt maken.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel