WhatsApp 2.17.234: fotoalbums nu beschikbaar en ondersteuning oudere Android-versie verlengd (APK)

WhatsApp heeft weer een nieuwe update uitgebracht voor de Android-versie van WhatsApp. In WhatsApp 2.17.234 zien we de nieuwe album-functie voor het versturen van foto’s. Daarnaast wordt de ondersteuning voor eerdere Android-versies verlengd en dat is goed nieuws voor Gingerbread-gebruikers.

WhatsApp 2.17.234

In eerdere versies van WhatsApp kregen we al aanwijzingen te zien voor de nieuwe album-functie. Vanaf nu zijn de fotoalbums beschikbaar in de nieuwste beta-versie van WhatsApp. Je kunt ze vinden in WhatsApp 2.17.234 en binnenkort ook in de Play Store-versie.

WhatsApp 2.17.234

Fotoalbums

Foto’s die je verstuurt kwamen tot nu toe altijd onder elkaar te staan, dat is nu niet langer meer het geval. Tenminste, als je vier of meer foto’s verstuurt krijg je de foto’s voortaan te zien als fotoalbum. Foto’s worden hierbij in een vierkant blok geplaatst waarop je kunt klikken. Vervolgens worden de foto’s uitgeklapt en kun je ze gewoon in de bekende weergave bekijken. Het maakt het overzicht in de chat een stuk duidelijker.

We hebben het op de redactie getest en de album-functie lijkt pas ingeschakeld te worden als beide partijen over de nieuwe versie van de applicatie beschikken. Dit betreft dus WhatsApp 2.17.234 of hoger in de toekomst. Als je gebruik maakt van een tekst bij een foto wordt één foto los gestuurd en de rest in een album.

WhatsApp fotoalbums

Ondersteuning oudere Android-versies

WhatsApp heeft ook bekend gemaakt dat het de ondersteuning voor bepaalde Android-versies verlengd. Mocht je nog beschikken over Android 2.3.X Gingerbread, dan zal WhatsApp deze oude Android-versie ondersteunen tot tenminste 1 februari 2020. Hierbij zegt WhatsApp ook dat eerdere versies ondersteund worden. Of het hier enkel gaat om Gingerbread of dat ook het oudere Android 2.1 Eclair en Android 2.2 Froyo weer ondersteunt worden, is niet duidelijk. De ondersteuning voor Eclair en Froyo werd eerder al gestopt.

Downloaden

Mocht je de nieuwe fotoalbums in WhatsApp willen gebruiken, dan kun je hier de WhatsApp 2.17.234 APK downloaden. Het downloaden van het installatiebestand is op eigen risico, maar op de redactie hebben we hem zonder problemen kunnen gebruiken.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel