WhatsApp test album-functie bij versturen van meerdere foto’s

WhatsApp test een nieuwe feature waarbij meerdere foto’s worden gebundeld in een album. De album-functie die WhatsApp in ontwikkeling heeft lijkt op hoe Facebook meerdere foto’s toont en is nu opgedoken op screenshots.

WhatsApp album-functie

Als je in WhatsApp meerdere foto’s stuurt dan worden ze allemaal als losse afbeeldingen verstuurt. Dit zal in de toekomst veranderen, zo lijken nieuwe aanwijzingen duidelijk te maken. WhatsApp test momenteel een feature in de iOS-app (versie 2.17.20) waarin de albums opduiken. We verwachten de nieuwe fotoalbums in WhatsApp ook in de Android-versie.

WhatsApp Albums

De albums zijn ontdekt door de collega’s van WABetaInfo die foto’s delen via hun Telegram-kanaal. De album-functie laat een voorvertoning zien van drie foto’s plus een vervaagde foto met daarop de tekst van het aantal foto’s die verzonden zijn. Na het tikken hierop worden de desbetreffende foto’s die in het album zitten geopend. De weergave van het album lijkt op die van Facebook. Eerder kwam Instagram al met een album-functie. In WhatsApp wordt automatisch een album gemaakt als er vijf of meer foto’s tegelijkertijd verzonden of ontvangen worden.

WhatsApp Album

In de komende tijd kunnen we meer functies verwachten voor WhatsApp. Zo dook van de week ook de nieuwe locatie-functie op en kunnen we binnenkort berichten pinnen.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel