WhatsApp test ‘pinnen van berichten’ en oude status volgende week voor iedereen

WhatsApp komt met twee nieuwe functies voor iedereen. Op dit moment wordt een pin-functie getest waarbij je berichten kunt pinnen en dus kunt vastzetten. Daarbij is bekend geworden dat de oude status-functie voor iedereen terug zal komen. In een eerdere beta-versie werd deze functie al weer van stal gehaald.

WhatsApp: pinnen van berichten

Het pinnen van berichten is sinds enige tijd mogelijk met de chat-app Telegram, maar met WhatsApp was dit nog niet mogelijk. Hier zal echter verandering in komen. Het zal voor gebruikers mogelijk worden om berichten te pinnen en dus vast te zetten aan de bovenkant van de app. Dit heeft als voordeel dat je direct je favoriete chat bovenaan vindt en niet naar beneden hoeft te scrollen.

Op dit moment wordt de functie getest en is (nog) niet beschikbaar in een beta-versie. WAbetainfo laat weten dat de functie het op dit moment mogelijk maakt om maximaal drie gesprekken te pinnen.

 

Oude status-functie

De nieuwe WhatsApp Status functie doet denken aan Instagram Stories en Snapchat. WhatsApp hoopt hiermee de app nog wat meer sociale insteek te geven. Echter werd met de komst van de nieuwe status-functie de oude status-functie uit de app gehaald. In de nieuwere beta-versies is de oude status-functie gelukkig teruggebracht.

WhatsApp status info

WhatsApp laat nu weten dat volgende week de oude status-functie voor iedereen weer beschikbaar zal zijn. Als eerst is de Android-app aan de beurt volgende week en later volgt ook WhatsApp voor iPhone. Hiermee komen de ontwikkelaars tegemoet in de kritiek die het bedrijf kreeg toen de oude status-functie werd weggehaald.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel