WhatsApp 2.17.93: nieuw design met andere indeling en FAB-button

WhatsApp rolt een nieuwe update uit voor de Android-app. Daarbij zien we in WhatsApp 2.17.93 een nieuwe interface met andere snelkoppelingen en de paperclip in het tekstveld. Daarbij hoort het tot het verleden dat je per ongeluk iemand belt via WhatsApp.

WhatsApp 2.17.93

Er wordt een nieuwe beta-versie uitgerold van WhatsApp waarin de interface onder handen is genomen. Hoewel het hier gaat om een beta-versie, zullen we de nieuwe indeling ook in de toekomst in de publieke, definitieve versie gaan zien. We geven je alvast een uitgebreid voorproefje.

WhatsApp 2.17.93 FAB

In het overzicht met de gesprekken is de cirkelvormige zogenoemde FAB-button te vinden. Deze lichtgroene knop laat je direct een chat starten. Daarnaast valt bij de chats op dat het tekstveld voortaan ovaal is.

WhatsApp tekstveld

Paperclip

Bij de chats zelf valt op dat WhatsApp de paperclip voor het versturen van bijlagen, foto’s en andere content heeft verplaatst. Deze is niet langer meer bovenin beeld te vinden, maar is verplaatst naar de tekstbalk, naast de emoticon. Naast de paperclip is een vernieuwd icoontje van de camera te vinden.

WhatsApp 2.17.93 bijlagen

Bovenin beeld zijn de icoontjes voor het doen van een video-oproep of het starten van een telefoongesprek via WhatsApp te vinden. Voordat een oproep gestart zal worden, wordt gevraagd of je inderdaad wilt bellen, of dat je het wilt annuleren. Dit werd al gevraagd bij eerdere versies en is dus behouden gebleven. Alle functies, waaronder de handige quote-functie en ook het zoeken van GIF’jes zijn in deze versie behouden gebleven.

WhatsApp 2.17.93 is zoals gezegd op dit moment enkel als beta-versie beschikbaar, via het beta-programma van WhatsApp. Mocht je direct de nieuwe functies willen gebruiken, dan kun je hier de APK downloaden. We verwachten binnenkort ook de terugkeer van de oude status-functie, nadat eerder het nieuwe WhatsApp Status werd geïntroduceerd.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel