WhatsApp Status nu voor iedereen beschikbaar: maar wat is het?

WhatsApp is begonnen met de uitrol van WhatsApp Status, hiermee wil de chat-app statussen een nieuw leven inblazen. Met Status kun je op een snelle manier je vrienden laten weten wat je aan het doen bent.

WhatsApp Status

Misschien start je net WhatsApp op en zie je dat er een tabblad met de titel Status is verschenen. In dit tabblad vind je de nieuwste WhatsApp functie die het chatten nog leuker moet maken. Twee jaar geleden werd op deze dag de WhatsApp belfunctie uitgerold naar iedereen, het is deze maand ook acht jaar geleden dat WhatsApp verscheen. De WhatsApp status functie lijkt op Instagram Stories en heeft ook wat weg van Snapchat maar hoe werkt WhatsApp Status?

WhatsApp Status

Je maakt een eigen statusbericht door op het statustabblad op het groene icoontje onderin het scherm te tikken. Vervolgens maak of kies je een eigen foto en kun je deze met een onderschrift delen met al je vrienden. Je kunt er ook voor kiezen om je WhatsApp Statusbericht van een aantal stickers of tekst te voorzien.

Iedereen in je contactenlijst zal de status kunnen zien en je kunt naar hartenlust nieuwe statussen delen. Als een van je contacten meerdere statusberichten deelt dan worden deze achter elkaar getoond als je op een statusbericht klikt. Natuurlijk zijn ook de statusberichten versleuteld tussen jou en je contactpersonen middels end-to-end encryptie.

WhatsApp Status

 

Status berichten verwijderen

Door op de bolletjes achter je eigen status te tikken krijg je een overzicht te zien van je gedeelde WhatsApp statussen. In dit overzicht zie je naast het aantal keren dat je status bekeken is ook een doorstuur icoontje waarmee je een status kunt doorsturen naar één contact of een WhatsApp Groep.

WhatsApp Status

Door een status langer ingedrukt te houden kun je een status verwijderen, je kunt ook meerdere statussen tegelijk verwijderen door deze te selecteren. WhatsApp statusberichten worden automatisch na 24 uur verwijderd.

Zorg ervoor dat je WhatsApp applicatie is geüpdatet naar de meest recente Play Store versie. Via de knop hieronder kun je kijken of er een update is. Het helpt ook om je WhatsApp af te sluiten en opnieuw op te starten om de WhatsApp Status functie te activeren.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel