Screenshots: WhatsApp test ‘Status’ functie net als Snapchat en Instagram

WhatsApp is achter de schermen bezig met het testen van een nieuwe functie. Het gaat om de functie ‘Status’ waarbij je net als bij Snapchat en Instagram verhalen kunt delen met je vrienden. De verhalen-functie dook eerder al op, maar nu zijn er duidelijke screenshots te zien. Het lijkt erop dat de functie niet al te lang meer op zich zal laten wachten.

WhatsApp Status

Status is een bekende functie in WhatsApp, maar de functie komt er binnenkort heel anders uit te zien. Niet meer het aanpassen van de standaard tekst “Hey there, I am using WhatsApp”, maar verhalen delen wordt de toekomst. WhatsApp Status werkt op een vergelijkbare manier als Instagram Stories en de verhalen-functie in Snapchat.

WhatsApp Status Screenshots

We schreven in november vorig jaar al over de nieuwe Status-functionaliteit in WhatsApp, maar nu lijken de ontwikkelaars meer aandacht te besteden aan de functionaliteit. Er wordt steeds meer duidelijk over het gebruik van de nieuwe feature. Net als bij Instagram en Snapchat kun je meerdere beelden delen, tikken om naar het volgende beeld te gaan en zowel foto’s, video’s als gifjes delen.

WhatsApp Status Screenshots

Daarbij kan je ook nog gebruik maken van emoticons en worden de verhalen na 24 uur automatisch verwijderd. Je kunt zelf aangeven wie je verhalen mogen bekijken en ook kan er gereageerd worden. Status krijgt een apart tabblad in de chat-app.

WhatsApp Status tab

Eerder werd ook bekend dat WhatsApp werkt aan de mogelijkheid om berichten te bewerken en een locatie-functie. De laatste update bracht honderden nieuwe emoji. Wanneer we het nieuwe WhatsApp Status kunnen gebruiken is nog niet bekend. We verwachten zelf dat het niet heel lang meer zal duren.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel