Instagram Stories: maak foto-verhalen met stickers en effecten

Instagram heeft een nieuwe functie aangekondigd voor de mobiele apps. Vanaf nu kunnen we met Instagram Stories fotoalbums en verhalen samenstellen. Deze kan je voorzien van talloze stickers, tekst en effecten. De functie doet erg denken aan een vergelijkbare mogelijkheid in Snapchat.

Instagram Stories

Facebook heeft Instagram voorzien van de functie Stories. Met deze nieuwe functie kunnen gebruikers een eigen verhaal samenstellen en deze delen met de rest van de wereld. Zogenoemde slideshows kunnen gemaakt worden door een balk bovenin beeld aan te tikken. De verhalen verdwijnen na 24 uur en je kan eventueel de privacy aanpassen van wie je ‘Story’ mag zien.

Aan foto’s kan je effecten toevoegen. Denk aan een teken-tool, het opplakken van stickers en het typen van tekst. Je kunt hierbij ook nog kiezen uit verschillende kleuren en onderschriften. In de navigatiebalk kan je zien wie van je vrienden een verhaal heeft gedeeld. Een ring licht dan op rond de profielfoto van diegene. Die kan je dan natuurlijk ook direct bekijken.

Instagram Stories

De functie is vrijwel identiek aan hoe we die kennen uit Snapchat. Instagram laat weten dat de functie in de komende weken uitgerold zal worden naar Android en Apple iOS.

Instagram
Instagram
Ontwikkelaar: Instagram
Prijs: Gratis+
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel