Instagram voegt uitgebreide vertaalfunctie toe aan app

Het sociale fotonetwerk Instagram rolt een vertaalfunctie uit voor haar app. Instagram wil er met de functie voor zorgen dat de 500 miljoen gebruikers zonder taalbarrière met elkaar kunnen communiceren. De vertaalfunctie wordt vanaf nu uitgerold.

Instagram vertalen

In de komende maand zullen de eerste gebruikers een vertaalknop gaan zien, zo heeft Instagram bekend gemaakt. Inmiddels is Instagram begonnen met het toevoegen van de translate-functie in de mobiele app. Deze knop is te vinden in de tijdlijn maar ook op de profiel pagina’s van gebruikers. Instagram is zeker niet de eerste applicatie die reacties kan vertalen, Twitter doet dit bijvoorbeeld al veel langer.

Instagram kondigde de nieuwe functie aan via haar eigen sociale netwerk. Wanneer de vertaalfunctie is ingebouwd in de Instagram-app kunnen gebruikers op een “Bekijk vertaling” knop drukken. Op dit moment worden door Instagram 24 talen ondersteund, het is niet bekend welke talen er allemaal vertaald kunnen worden met de functie.

Op de redactie kunnen we in ieder geval bevestigen dat Zweeds naar Nederlands omgezet kan worden. Ook Duits, Frans, Engels en diverse andere bekende talen zijn beschikbaar.

Instagram
Instagram
Ontwikkelaar: Instagram
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel