Instagram komt met nieuw logo en vernieuwde app [update: versie 8.0 beschikbaar]

Instagram is het populairste platform om je foto’s op te delen. Zojuist heeft Instagram bekend gemaakt met een compleet nieuwe huisstijl te komen. Niet alleen het logo heeft een heel ander kleurtje gekregen, ook de interface van de app zal veranderen.

Instagram

Instagram vindt het na al die tijd weleens tijd voor een nieuwe lik verf. Het bedrijf heeft zojuist de nieuwe huisstijl aangekondigd. Naast een vernieuwde huisstijl met bijbehorend nieuw, kleurrijk logo, komt Instagram ook met een compleet vernieuwde app.

Instagram new design

De nieuwe interface van de Instagram app dook eind april al op. Deze werd toen al gefaseerd uitgerold naar een groep gebruikers. Officiële berichten van Instagram bleven toen echter uit. De foto-gemeenschap moet meer leven en kleur krijgen met de update en toch heeft Instagram deze kleuren nu weggelaten uit de app. We zien een wit-zwarte interface. Dit heeft als voordeel dat de aandacht direct naar de foto’s gaat.

Instagram zal de update vanaf nu gefaseerd verder gaan uitrollen. Het is niet bekend wanneer we de nieuwe update voor zowel Android als voor iOS kunnen verwachten. Volg ook DroidApp op Instagram.

Update 17:45 uur: De update naar Instagram 8.0 wordt vanaf nu verspreid via de Google Play Store. Ook op de redactie hebben we de update inmiddels ontvangen. Na het updaten kan het zijn dat je nog niet de nieuwe interface hebt. We raden je aan om dan bij instellingen > applicaties > Instagram, de cache van de app te legen. Vervolgens krijg je dan wel de nieuwe interface. Hieronder zie je een preview van de nieuwe interface voor Instagram.

Instagram
Instagram
Ontwikkelaar: Instagram
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel