Instagram gestart met uitrol niet-chronologische tijdlijn

Het sociale fotonetwerk Instagram is gestart met de uitrol van haar niet-chronologische tijdlijn, ook in Nederland wordt deze tijdlijn geïntroduceerd. Gebruikers krijgen hierdoor eerst foto’s te zien waarvan Instagram vind dat ze voor jou interessant zijn.

Instagram tijdlijn niet meer chronologisch

De tijd dat je foto’s op chronologische volgorde kon bekijken in Instagram lijkt zijn langste tijd gehad te hebben. Nederland is namelijk geselecteerd om als één van zes landen de functie te gaan testen, dat blijkt uit een onlangs toegevoegd Help-document van Instagram. Instagram kondigde eerder al aan dat het de tijdlijn zou gaan veranderen.

Ook Finland, Ierland, Nieuw-Zeeland, Singapore en Venezuela zijn geselecteerd voor de test. Instagram zou de tijdlijn willen veranderen omdat volgens het netwerk gemiddeld 70% van de inhoud niet wordt gezien door gebruikers. Door de tijdlijn volgens een algoritme aan te passen moeten gebruikers dus meer content zien. Hiermee wordt het fotonetwerk ook interessanter voor adverteerders omdat gebruikers vaker moeten scrollen voor bepaalde content.

Instagram tijdlijn niet meer chronologisch

Instagram zal in de komende maanden de niet-chronologische tijdlijn uitrollen naar de gehele internationale gemeenschap. Wil je de niet-chronologische volgorde uitschakelen? Het is helaas (voorlopig) niet mogelijk om de tijdlijn op de oude manier weer te geven. Instagram is een sociaal netwerk waarop gebruikers foto’s en video’s kunnen delen via een app. Vergeet niet DroidApp te volgen via Instagram!

Instagram
Instagram
Ontwikkelaar: Instagram
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel