Instagram laat vanaf nu de datum zien en gaat volgorde timeline omgooien

Instagram heeft een server-side update uitgevoerd waarmee de weergave van de tijdlijn een klein beetje is veranderd. Vanaf nu zie je bij een foto de exacte plaatsingsdatum van de foto. Hoewel het een kleine wijziging is, kan het in de praktijk erg handig zijn. Daarnaast heeft Instagram bekend gemaakt dat het de tijdlijn anders wil gaan indelen en persoonlijker wil worden.

Instagram

Instagram liet bij eerder geplaatste foto’s alleen zien hoeveel tijd geleden de foto werd geüpload; 3 minuten of 34 weken. Een exacte datum werd niet weergegeven in de Instagram-app. In de afgelopen week begon Instagram voor iOS met het uitrollen van de weergave van de plaatsingsdatum. DroidApp ontdekte dat ook in de Android-app nu de exacte datum wordt getoond bij een foto.

Hoewel we hier nog niet op alle accounts de exacte datum van de plaatsing van een foto zagen, zal dit niet heel lang meer duren. De datum wordt onder de reacties weergegeven maar de tijd wordt niet getoond. Eerder begon Instagram al met het tonen van het aantal videoweergaven.

Indeling tijdlijn

Instagram heeft ook bekend gemaakt dat het persoonlijker wil worden en de volgorde van de tijdlijn met foto’s wil gaan omgooien. In plaats van de huidige chronologische volgorde moet het later niet meer op datum en tijd gaan. Op basis van persoonlijke interesses en voorkeuren wil Instagram voortaan eerst de voor jou ‘leukste’ foto’s voorschotelen.

De reden van deze wijziging is dat we volgens Instagram maar 30 procent van de foto’s zien en dus 70 procent van de foto’s missen. Middels algoritme moet bepaald worden wat de gebruiker graag wil zien. Reageer je veel op de foto’s van je beste vriend of vriendin en like je alles van je favoriete artiest, dan zullen die foto’s als eerste weergegeven gaan worden. Momenteel wordt de nieuwe volgorde van de tijdlijn getest.

Het is nog maar de vraag of deze manier van sorteren bij de uitrol uitgeschakeld kan worden. Het sociale netwerk Twitter had dergelijke plannen maar na erg veel kritiek maakte Twitter deze manier van weergeven optioneel en niet verplicht.

Instagram
Instagram
Ontwikkelaar: Instagram
Prijs: Gratis+
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel