WhatsApp tweestapsverificatie nu voor iedereen beschikbaar: zo maak je WhatsApp veiliger

WhatsApp is vandaag weer een stukje veiliger geworden. Het bedrijf heeft de tweestapsverificatie voor iedereen beschikbaar gesteld. Eerder werden de beta-versies van de chat-app al voorzien van deze extra beveiliging. Wij leggen uit hoe je dit instelt en hoe je WhatsApp met ’two-step verification’ veiliger kunt maken.

Tweestapsverificatie WhatsApp

Vanaf nu is het mogelijk voor gebruikers van WhatsApp om tweestapsverificatie in te schakelen. Dit betekent dat er een extra stap wordt toegevoegd bij het inloggen bij de chat-app. Sinds november is de WhatsApp tweestapsverificatie beschikbaar in de beta-versies, en nu dus ook in de definitieve, publieke versie van WhatsApp.

Toegangscode

De verificatie geschiedt via een toegangscode die je zelf instelt. Dit is een zescijferige code die je in moet voeren als je op een ander toestel WhatsApp wilt gebruiken. Daarbij kan je aangeven dat je een e-mailadres wilt instellen voor als je je wachtwoord wilt resetten. Ook om de zoveel tijd zal WhatsApp om de toegangscode vragen op je huidige smartphone. Het is een extra beveiliging voor je WhatsApp en wanneer je de toegangscode in de toekomst niet meer weet, heb je geen toegang tot je account.

Verificatie in twee stappen inschakelen

Om de extra beveiliging in te schakelen dien je een aantal stappen te doorlopen. Deze hebben we hieronder voor je op een rij gezet, zodat je direct kunt beginnen met het verbeteren van de beveiliging van WhatsApp.

  1. Open in Whatsapp de Instellingen (de drie puntjes bovenin beeld)
  2. Kies bij de instellingen de optie Account
  3. Selecteer Verificatie in twee stappen
  4. Tik op inschakelen
  5. Voer een eigen gekozen toegangscode in, bestaande uit zes cijfers
  6. Voer eventueel een e-mailadres in, mocht je je wachtwoord zijn vergeten dan kan je hem enkel op die manier nog resetten
  7. WhatsApp tweestapsverificatie is vervolgens ingesteld
  8. Mocht je de verificatie willen uitschakelen, dan kan je dit dezelfde optie doen. Ook kun je daar de toegangscode wijzigen.

WhatsApp tweestapsverificatie

De tweestapsverificatie wordt vanaf nu voor iedereen uitgerold via een server-side update. Wil je nog meer uit WhatsApp halen? Lees dan ons interessante artikel met 37 WhatsApp tips.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel