Instagram laat je foto’s direct delen via WhatsApp en Messenger

Facebook is sinds enige tijd eigenaar van WhatsApp en Instagram. Dat verschillende functies en de platformen met elkaar verweven worden staat vast. DroidApp ontdekte dat je vanaf nu direct een foto via WhatsApp en Messenger kunt delen vanuit Instagram.

Instagram delen via WhatsApp en Messenger

Instagram heeft stilletjes een nieuwe functie toegevoegd aan de Android-app van de fotodienst. DroidApp ontdekte de functie waarmee het mogelijk is een foto direct via WhatsApp en Messenger te delen. Hiervoor druk je boven op een foto op de drie puntjes. Vervolgens zie je dan de bekende onderdelen en de mogelijkheid om de foto door te sturen via WhatsApp en Messenger.

Instagram Messenger WhatsApp

Voorheen diende je eerst nog de link te kopiëren en te plakken in je WhatsApp-gesprek. Wil je een foto delen via bijvoorbeeld Twitter of Telegram, dan dient dat nog wel op die manier te gebeuren. Bij het verzenden via WhatsApp en Facebook Messenger wordt de foto bijgevoegd en wordt de maker van de foto ook in de meegestuurde tekst getoond, inclusief een link naar de foto.

De mogelijkheid om een foto direct vanuit Instagram via WhatsApp te versturen, wordt via een server-side update uitgerold.

Instagram
Instagram
Ontwikkelaar: Instagram
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel