Instagram: Live video, reageren op reacties en comments liken nu beschikbaar

Instagram heeft nieuwe functies toegevoegd aan haar mobiele apps. Je kunt vanaf nu live video uitzenden en live stories van anderen bekijken. Daarnaast is het mogelijk om reacties te liken in de nieuwste versie van Instagram en kan je direct reageren op een comment. We zetten de verbeteringen voor je op een rij.

Instagram live

Instagram kondigde enige tijd geleden de mogelijkheid aan om live video uit te zenden via de Instagram app. Door in het hoofdscherm van Instagram naar rechts te vegen kom je in het linkertabblad terecht van waaruit je de live video kunt starten. Je live video kan maximaal 60 minuten duren en is niet meer terug te kijken nadat je de uitzending hebt gestopt. Je kunt ervoor kiezen om tijdens het live filmen de reacties uit te schakelen.

Instagram Live

Wanneer een vriend op Instagram live video deelt, zie je dit bovenin terug bij de cirkelvormige Stories. De live video’s worden aangeduid met een rode balk met daarin de tekst ‘live’. Je kunt direct de stream starten en meekijken.

Instagram Live Video

Reageren en liken

Het is vanaf nu ook mogelijk om reacties te liken door op het hartje te tikken. De hartjes achter de reacties zijn zichtbaar zodra er reacties zijn en op een reactie getikt wordt. Naast het liken is ook een optie ‘reageren’ te zien bij een reactie. Dit maakt het mogelijk om snel op een reactie te reageren waarbij automatisch de naam van de ander (@username) wordt ingevuld.

Hij of zij krijgt dan een melding dat diegene is vernoemd. Het idee is hetzelfde zoals we dat kennen van bijvoorbeeld Facebook en Twitter. De ander krijgt een melding als een reactie van hem of haar is geliked.

Instagram reacties liken

Uitrol update

De nieuwe functies worden via een server-side update toegevoegd aan Instagram. Het kan dus even duren voordat voor iedereen de nieuwe features beschikbaar zijn. Mocht je Instagram nog niet op je telefoon hebben, dan kan je de app downloaden uit de Play Store via onderstaande button.

Instagram
Instagram
Ontwikkelaar: Instagram
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel