Instagram krijgt live video en layout update met nieuwe icoontjes

Instagram heeft bekend gemaakt twee nieuwe functies toe te voegen aan haar app. Eén daarvan is live video waarmee tot een uur live materiaal uitgezonden kan worden. Eerder kwam Instagram al met Stories, korte verhalen van gebruikers. Daarnaast zijn er ook vernieuwingen in de interface doorgevoerd en krijgen privéberichten meer functies.

Instagram live-video en meer

Instagram is tegenwoordig niet alleen een sociaal netwerk voor foto’s. Gebruikers delen verhalen en video’s en kunnen privéberichten naar elkaar sturen. Voor de ontwikkelaars bij Instagram is dat nog niet genoeg. Met live video kunnen gebruikers live video delen van een evenement of gebeurtenis. Instagram wil hiermee de gebruikers op het platform houden.

Instagram live video

Het delen van live video is wel gebonden aan een maximale duur van 60 minuten. Hierna verdwijnt de live video van het profiel en valt deze niet meer terug te kijken. Bij live video’s kunnen reacties in- en uitgeschakeld worden. Via het tabblad Top Live zie je de populairste livestreams.

Privéberichten

Het wordt ook mogelijk om gebruik te maken van een nieuwe functie in privéberichten. Je kunt foto’s en video’s naar elkaar sturen en deze verdwijnen vervolgens als ze bekeken zijn. Tevens kan je ook content delen in zelfgekozen groepen en dus met meerdere personen delen.

Instagram nieuw design

Nieuwe designwijzigingen

Tegelijkertijd voert Instagram kleine wijzigingen door in het uiterlijk van de app. Nieuwe icoontjes en iets veranderde indeling zijn zichtbaar in versie 10.0.1. De update voor Instagram wordt in de komende weken uitgerold. Via de Google Play Store kunnen je de laatste versie van Instagram downloaden.

Instagram
Instagram
Ontwikkelaar: Instagram
Prijs: Gratis+
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel