Instagram update brengt Boomerang-integratie, Mentions en links voor Stories

Instagram heeft een vrij flinke update uitgebracht voor de Android-applicatie. De update, die vanaf nu beschikbaar is, voegt verschillende nieuwe functies toe. Vooral voor degenen die graag gebruik maken van Stories, is er goed nieuws te melden. Denk aan links, mentions en integratie voor Boomerang in je verhalen. Ook kunnen we binnenkort live video verwachten.

Nieuwe Instagram Stories functies

Sinds augustus kunnen we via de Instagram app gebruik maken van de functie Instagram Stories. Hiermee kan je net als bij Snapchat verhalen maken met foto’s en video’s en deze voorzien van stickers, tekst of andere elementen. De functie wordt door veel Instagram-gebruikers gebruikt en nu kunnen we gebruik maken van een aantal nieuwe functies.

Instagram Stories update Boomerang

Boomerang

Stories biedt vanaf nu de integratie voor Boomerang. Hiermee kan je filmpjes maken die vooruit en achteruit afgespeeld worden en lijken een beetje op GIF’jes. Instagram Boomerang kennen we al als stand-alone applicatie en werd vorig jaar oktober uitgebracht.

Instagram Stories mention

Links toevoegen en mentions

Verder kan je links toevoegen aan je verhaal. Deze kunnen door de kijkers geopend worden zodat je bijvoorbeeld je kijkers kunt attenderen op een product of je portfolio. Echter is dit enkel nog voor geverifieerde gebruikers te gebruiken en dus niet voor de doorsnee-gebruiker van Instagram. Ook ‘mention’ is nieuw en maakt het mogelijk om een gebruikersnaam toe te voegen als tekst in je verhaal. Deze kan door anderen aangetikt worden zodat je het profiel van diegene opent.

Instagram Stories links

Live video

Ook Instagram begint met een nieuwe functie; live video. De functie is officieel bevestigd door Instagram en moet in de toekomst toegevoegd worden aan de app. Via de Instagram-app moet het mogelijk worden om live je beelden te delen met de rest van de wereld.

Downloaden

De update met de nieuwe Instagram Stories functies wordt vanaf nu uitgerold voor Android via de Google Play Store. Downloaden van de update kan via onderstaande button.

Volg jij DroidApp al op Instagram?

Instagram
Instagram
Ontwikkelaar: Instagram
Prijs: Gratis+
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel