Belastingdienst waarschuwt voor valse WhatsApp-berichten

De Belastingdienst waarschuwt Nederlanders voor valse WhatsApp-berichten. De berichten lijken afkomstig van de Belastingdienst maar zijn dit niet. Ontvang je een dergelijk bericht dan kun je deze het beste verwijderen.

Belastingdienst valse berichten

In een vals WhatsApp bericht worden gebruikers opgeroepen om zo snel mogelijk een betaling te doen omdat je zogenaamd een betalingsachterstand zou hebben. Het bericht lijkt afkomstig van de Belastingdienst en in het bericht is ook een rekeningnummer te vinden. De fiscus stuurt echter geen WhatsApp-berichten over betalingsachterstanden.

Heb je een dergelijk bericht ontvangen dan kun je deze het beste negeren en weggooien. Ben je per ongeluk in het valse bericht getrapt en heb je geld overgemaakt, neem dan zo snel mogelijk contact op met je bank en overleg wat de mogelijkheden zijn.

De Belastingdienst wil graag alle verschillende vormen van deze valse berichten in kaart brengen. Je kunt de fiscus mailen via valse-email@belastingdienst.nl. Geef hierbij ook ook aan van welk telefoonnummer het bericht afkomstig is. Op een speciale pagina kun je precies zien welke bankrekeningnummers de Belastingdienst gebruikt.

Lees ook

Reageer op dit artikel