WhatsApp komt met nieuwe functies: batterijniveau, locatie delen, status en meer (screenshots)

WhatsApp komt met een hoop nieuwe functies die de applicatie een stuk beter maken. In screenshots zijn nu nieuwe functies opgedoken die we op termijn in WhatsApp kunnen verwachten. Eén van de nieuwe functies is het live delen van je locatie met groepen en meer.

WhatsApp locatie delen

WhatsApp werkt achter de schermen aan nieuwe functies. De nieuwe functies zijn in de code te vinden en zullen op termijn geactiveerd worden voor het publiek. Eén van de nieuwe functies die we kunnen verwachten is het delen van je locatie. Dit kan dan realtime met een groep gedaan worden. Handig als je met elkaar op een punt hebt afgesproken en benieuwd bent waar de ander is.

In een screenshot is te zien dat het delen van een locatie ingeschakeld kan worden voor de duur van 1, 2 of vijf minuten. Ook kan het voor onbepaalde tijd gedeeld worden met degenen die deelnemen aan de desbetreffende groep.

WhatsApp status

WhatsApp Status

Enige tijd geleden schreven we al over WhatsApp status. Dit wordt een nieuw onderdeel in de app die we kunnen vergelijken met Instagram. Het wordt mogelijk om voor de periode van 24 uur een status te delen met je vrienden. Dit kan zowel tekst zijn als een foto die je kunt bewerken. Na die 24 uur wordt de status automatisch verwijderd. Deze informatie is afkomstig van WAbetainfo, die het op Telegram heeft gedeeld.

WhatsApp Bericht Bewerken

Berichten bewerken

In een beta-versie van WhatsApp zijn voorbereidingen gevonden voor de bewerk-functie. De functie is in een volgende update direct eruit gehaald. Wanneer een bericht geselecteerd wordt, kan je op drie puntjes tikken waarna ‘Edit’ werd getoond. Echter gebeurde er niks, en is deze optie een update later er alweer uitgehaald. Maar dit geeft wel aan dat we binnenkort onze berichten in WhatsApp kunnen bewerken.

WhatsApp batterijniveau

Batterijniveau

Wanneer de accu van de gesprekspartner bijna leeg is, krijg je hiervan een melding. Het gesprek zal spoedig daarna verbroken worden. Dit is een nieuwe functie die we zijn tegengekomen in het vertaalprogramma van WhatsApp. Het gaat om vertalingen voor de iOS-versie, maar het ligt voor de hand dat ook de andere besturingssystemen (zoals Android) de optie zullen krijgen.

De nieuwe functies zijn zoals gezegd ontdekt in de code of in beta-versies. Het is niet bekend wanneer we de nieuwe features in de app kunnen verwachten. We houden je op de hoogte!

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel