Opgelet: vanaf 1 januari 2017 is WhatsApp voor sommige gebruikers onbruikbaar

WhatsApp voert wijzigingen door in de ondersteuning. Vanaf 1 januari 2017 zal de populaire chat-applicatie niet meer op ieder toestel werken. WhatsApp stopt namelijk met het ondersteunen van een aantal platform-versies. Ook een aantal Android-versies worden door WhatsApp niet langer meer ondersteunt.

WhatsApp ondersteuning

WhatsApp heeft eerder bekend gemaakt bepaalde Android-versies niet meer te ondersteunen. Ook andere besturingssystemen zoals versies van iOS, Nokia, Symbian en BlackBerry zullen niet meer geschikt zijn voor de chat-app. Dit heeft gevolgen voor degenen met een toestel die draait op bepaalde versies.

WhatsApp wil zich meer richten op de veiligheid en wil meer manieren creëren om in contact te blijven met je vrienden en familie. Volgens de ontwikkelaars hebben bepaalde besturingssystemen niet de capaciteit om de app bij te blijven werken met nieuwe functies. Dit betekent dat voor bepaalde versies van onder andere Android, de ondersteuning per 1 januari 2017 stopt en de app niet meer te gebruiken is.

WhatsApp ondersteuning

Niet meer te gebruiken vanaf 1 januari 2017

Omdat de chat-app vanaf die dag niet langer meer te gebruiken is, wordt aangeraden over te stappen naar een toestel met een nieuwere versie van het besturingssysteem. Voor de volgende platformen is er vanaf 1 januari 2017 geen ondersteuning meer:

  • Android 2.1 Eclair
  • Android 2.2 Froyo
  • Windows Phone 7
  • iPhone 3GS
  • Apple iOS 6

In eerste instantie was de lijst langer met onder andere software van BlackBerry, Nokia en Symbian. Hiervan is de ondersteuning nu verlengd tot 30 juni 2017. Dit betekent dat vanaf die dag ook voor onderstaande platformen WhatsApp niet meer werkt:

  • BlackBerry 10
  • BlackBerry OS
  • Nokia S40
  • Nokia Symbian S60

Mocht je nog in het bezit zijn van een smartphone met deze software, dan raden we je aan spoedig een ander toestel aan te schaffen. Wil je graag onafhankelijk, uitgebreid advies? Raadpleeg dan DroidApp Koopadvies waarbij we de voor- en nadelen per smartphone voor je op een rij zetten.

Lees-tip: 37 onmisbare WhatsApp tips die je moet weten

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel