WhatsApp: video’s voortaan direct kijken, zonder te downloaden

WhatsApp heeft een nieuwe versie vrijgegeven voor Android. In de nieuwe versie van de chat-applicatie hoef je voortaan een ontvangen video niet meer eerst te downloaden, maar kan je hem direct streamen. Echter verdwijnt de mogelijkheid tot het opslaan van een video niet uit WhatsApp.

WhatsApp video streamen

Wanneer je via WhatsApp een video van iemand krijgt, moest je deze eerst downloaden en dan pas kon je de video kijken. Een nieuwe beta-versie van WhatsApp brengt hier verandering in. Je hoeft voortaan niet meer eerst een video te downloaden voordat je hem kunt bekijken. Echter zal WhatsApp niet automatisch zonder dat je het hebt ingesteld de video downloaden.

Je moet dit wel zelf instellen bij instellingen > dataverbruik. Wanneer je automatisch downloaden niet hebt ingeschakeld voor ‘video’ dan kan je de ontvangen video downloaden door linksonder op het download-pijltje te tikken. Je kunt echter al beginnen met kijken voordat de download is afgerond. Wanneer je ervoor kiest de video direct te bekijken, zie je tijdens het afspelen een wit balkje lopen dat aangeeft hoever de video is geladen. De snelheid hiervan is uiteraard afhankelijk van het netwerk.

WhatsApp videospeler

WhatsApp rolt de nieuwe video-functies vanaf nu uit. Zo is deze al beschikbaar in WhatsApp 2.16.367 die je hier als APK kunt downloaden. Later zal de functie ook verschijnen in de definitieve versie via de Google Play Store. Sinds kort kunnen we gebruik maken van videobellen. Wel schreven we van de week al over een videobellen uitnodiging, waarmee je moet oppassen, omdat je hiermee voor onaangename verrassingen kan komen te staan.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel