WhatsApp voor Android: GIF’jes en videobellen nu ook in Play Store-versie

WhatsApp is begonnen met het verspreiden van een update voor de Android-app. Vanaf WhatsApp 2.16.352 is het mogelijk om GIF’jes te versturen, te ontvangen en te bekijken in de chat-app. Eerder kwam deze functie al beschikbaar in de beta-versie van de app. Nu kan iedereen gebruik maken van deze leuke feature. Naast de GIF-ondersteuning is ook videobellen toegevoegd aan de stabiele Android-versie van WhatsApp.

Gifjes in WhatsApp 2.16.352

Vanaf nu wordt het voor iedereen mogelijk gemaakt om gifjes te versturen en te ontvangen via WhatsApp. Een nieuwe update via de Google Play Store maakt dit mogelijk. Enkele weken geleden kwam de GIF-ondersteuning al beschikbaar in de beta-versie. Je kunt de geanimeerde plaatjes gewoon via WhatsApp bekijken, je hoeft hiervoor geen andere app te gebruiken.

WhatsApp gif versturen

Hoewel vanaf WhatsApp 2.16.352 er ondersteuning is voor het versturen van GIF’jes, mist nog wel de gif-integratie. Je dient een gifje op te slaan op je telefoon, waarna je hem vanuit je galerij-app kunt delen. Het is (nog) niet mogelijk om het gifje vanuit WhatsApp te openen en te verzenden. In de toekomst verwachten we integratie van bijvoorbeeld GIF-dienst Giphy, zodat je net als bij Telegram, vanuit de app je gifje kunt zoeken.

WhatsApp GIF

Videobellen

Vanaf de nieuwe Play Store-versie van WhatsApp kunnen gebruikers van de app ook videobellen. Ook videobellen in WhatsApp kwam eerder beschikbaar in de beta-versie, maar is nu klaar voor de brede uitrol.

WhatsApp videobellen

Het was via WhatsApp al mogelijk om een spraakoproep te doen, maar de mogelijkheid tot het bellen met video liet maar op zich wachten. Door in het chatvenster op het telefoon-icoontje te drukken, krijg je de optie spraakoproep en video-oproep te zien.

WhatsApp 2.16.352 downloaden

WhatsApp rolt de update gefaseerd uit via de Play Store. Hierdoor kan het zijn dat de update nog niet bij jou beschikbaar is. Mocht je niet willen wachten, dan kan je hier de APK downloaden. Houd er rekening mee dat de versie van het installatiebestand kan verschillen.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel