WhatsApp rolt videobellen uit naar Android: zo krijg je de videobel-functie

WhatsApp heeft een nieuwe update vrijgegeven voor de Android-app: WhatsApp 2.16.318. Met deze versie is het mogelijk om gebruik te maken van videobellen. De videobel-functie dook vorig jaar al op, maar nu lijkt de functie pas geactiveerd te worden. Wij vertellen hoe je de functie kunt gebruiken.

WhatsApp videobellen

In oktober 2015 kwamen de eerste berichten naar buiten over videobellen via WhatsApp. Nu, ruim een jaar later is het eindelijk zover. Nadat in de afgelopen maanden steeds meer informatie naar buiten kwam over de videobel-functie, lijkt WhatsApp te zijn begonnen met het beschikbaar stellen van de nieuwe functie, in ieder geval voor Android.

WhatsApp 2.16.318

WhatsApp 2.16.318 is een beta-versie die nu standaard ondersteuning biedt voor WhatsApp videobellen. Om te kunnen videobellen dient de ander ook deze versie geïnstalleerd te hebben. Een eerdere beta-versie werkt niet, zo blijkt uit onze tests. Wanneer je beide versie 318 hebt, kan je op de telefoonhoorn klikken waarna je de mogelijkheid krijgt om te kiezen uit audio-oproep of video-oproep.

Videobel-functie

Tijdens het filmen kan je wisselen tussen de front-camera en de camera aan de achterzijde. Ook kan je het videogesprek dempen, waarbij je beeld gepauzeerd wordt bij de ander. Hiervan krijgt de ander ook een melding te zien op het scherm. Ook kan je terugschakelen naar het berichten-venster om de ander een bericht te sturen. Na de video-oproep kan het zijn dat je gevraagd wordt het gesprek te beoordelen.

Als iemand een oproep weigert dan kan je ervoor kiezen om de oproep opnieuw uit te voeren. Ook kan je een gesproken bericht achterlaten.

WhatsApp videobellen

Download

Nu de functie standaard geactiveerd wordt in WhatsApp 2.16.318, is de kans groot dat in de komende dagen de functie voor iedereen beschikbaar wordt. WhatsApp wil met videobellen de strijd aan gaan met diensten als Google Duo, Hangouts, Skype en Facetime. Mocht je nog niet beschikken over WhatsApp 2.16.318, dan kan je die hier als APK downloaden.

Ga jij gebruik maken van de videobel-functie?

Update 13:12 uur: DroidApp heeft een test uitgevoerd wat het dataverbruik is van videobellen via WhatsApp.

Update 14 november: Inmiddels is videobellen (en GIF-support) aanwezig in de Play Store-versie van WhatsApp. Lees hier alles over de update naar WhatsApp 2.16.352.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel