Facebook stopt (tijdelijk) met verzamelen WhatsApp-data in EU

Facebook is tijdelijk gestopt met het verzamelen van data via het populaire WhatsApp. Er is veel kritiek op het gebruik van de metadata uit WhatsApp. Wel blijft Facebook op andere manieren data verzamelen uit WhatsApp. Eerder deze week werd WhatsApp al op de vingers getikt door de Britse privacywaakhond, die dreigt met boetes.

Geen WhatsApp-data voor Facebook

Diverse privacy-autoriteiten uit de Europese Unie hebben Facebook gevraagd om te stoppen met het verzamelen van data. De gegevens werden door Facebook gebruikt om relevantere advertenties te tonen aan gebruikers. Tegenover de NOS laat Facebook weten dat het een tijdelijke pauze inlast. Hoe lang de pauze duurt, is niet bekend gemaakt.

Enkele maanden geleden konden WhatsApp gebruikers aangeven of zij hun data zouden willen delen met Facebook. Inmiddels is deze functionaliteit niet meer beschikbaar en staat de dataverzameling standaard aan. Dat kwam Facebook op veel kritiek te staan. Maandag dwong de privacyautoriteit uit het Verenigd Koninkrijk al met succes een tijdelijke onderbreking af.

Geen volledige stop op verzamelen gegevens

Hoewel data niet meer verzameld wordt voor gebruikers- en advertentie-doeleinden, worden de gegevens nog wel op een andere manier gebruikt. Wel wordt de WhatsApp-data door Facebook nog steeds gebruikt voor het tegengaan van spam-accounts. Dit laat het bedrijf weten in een reactie. Facebook nam WhatsApp in 2014 over voor een ongekend hoog bedrag.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel