WhatsApp komt met verhalen-functie ‘Status’, net als Snapchat (screenshots)

WhatsApp is bezig met nieuwe functies. De nieuwe functies in de chat-app hebben betrekking op de nieuwe Status-functie die vermoedelijk binnenkort toegevoegd zal gaan worden. De functie doet erg denken aan Stories van Instagram en Snapchat en laat je je eigen verhalen delen met je contacten.

WhatsApp Status

WhatsApp komt met een nieuw tabblad in de Android-app, genaamd ‘Status’. In de code zijn aanwijzingen gevonden voor de nieuwe functie. In dit tabblad is het mogelijk om updates te delen met je vrienden. Je kunt hierbij kiezen om met ieder contact of met bepaalde mensen je status te delen. Je status kan niet alleen uit tekst bestaan, maar ook je foto’s en video’s delen.

Je kunt je bestanden die je deelt als status ook voorzien van een tekening en tekst, zo meldt de bron WAbetainfo. In het Status-tabblad moet het ook mogelijk zijn om de status van je vrienden te bekijken. Hiermee krijgt WhatsApp een beetje meer sociale insteek. Je kunt statistieken zien bij je status van wie het heeft gezien en bij wie het is afgeleverd. Als we kijken naar de gedeelde media is ook de tijdsindicatie-balk te zien bovenin beeld die laat zien hoelang de video of foto nog te zien is.

De nieuwe functie is opgedoken in de code van WhatsApp 2.16.336. Echter is de functie verborgen en vooralsnog dus niet te gebruiken. Het is niet bekend wanneer WhatsApp de functie breed uit zal rollen. Eerder voegde WhatsApp al videobellen toe aan de beta-versie van de dienst. Die functie verwachten we binnenkort in de definitieve versie van de chat-applicatie.

Ook in WhatsApp 2.16.338 zijn aanwijzingen gevonden voor WhatsApp Status. Deze zien we in bovenstaande foto. Hier zien we de mogelijkheid om te zien wie je verhaal heeft bekeken.

WhatsApp Status

Het is niet bekend wanneer WhatsApp de functie breed uit zal rollen. Eerder voegde WhatsApp al videobellen toe aan de beta-versie van de dienst. Die functie verwachten we binnenkort in de definitieve versie van de chat-applicatie.

Wat vind jij van de Status-functie in WhatsApp? Een nuttige toevoeging of iets overbodigs?

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel