WhatsApp 2.17.60 in Play Store: nieuwe emoji en meer functies voor iedereen

WhatsApp is begonnen met het uitrollen van een nieuwe update voor de Android-app via de Play Store. De update naar WhatsApp 2.17.60 brengt nieuwe emoji, de mogelijkheid om sneller content te delen en je kunt meer foto’s versturen. We zetten de nieuwe functies voor je op een rij.

WhatsApp 2.17.60

WhatsApp 2.17.60 wordt vanaf nu uitgerold via de Google Play Store. Dit betekent dat de stabiele versie van de chat-app verschillende nieuwe functies krijgt, die eerder in beta-versies van de app werden toegevoegd.

Nieuwe emoji

Er zijn honderden nieuwe emoticons beschikbaar. We bespraken deze al in het artikel over nieuwe WhatsApp emoji, en toen werden ze in de beta-versie beschikbaar gesteld. De nieuwe emoji bestaan vooral uit nieuwe beroepen, waarbij zowel vrouwen als mannen gekozen kunnen worden.

Bij de smileys kun je ook de huidskleur aanpassen waardoor er een enorme keuze ontstaat aan de emoji die je wilt verzenden. Ook in andere categorieën zijn nieuwe emoji toegevoegd; denk aan voedsel zoals de kiwi, komkommer, avocado en pinda. In WhatsApp 2.17.60 zijn ook nieuwe dieren toegevoegd (bijvoorbeeld koala, uil, eend en vlinder), nieuwe gebaren, uitingen en vervoersmiddelen en nog veel meer.

Andere verbeteringen

WhatsApp heeft nog meer enkele verbeteringen en aanpassingen doorgevoerd. Zo is het mogelijk om in één keer maximaal 30 foto’s te versturen, in plaats van 10. Bij een telefoonoproep krijg je een melding als de accu van de ander bijna leeg is.

WhatsApp 2.17.60

Bij audio-berichten, contactpersonen en locaties krijg je nu een button te zien om snel een bericht door te sturen. Ook berichten zelf kunnen gewoon doorgestuurd worden uiteraard. In WhatsApp 2.17.60 is er nog geen integratie van GIF-diensten (Giphy) helaas. Wel kun je zelf opgeslagen gifjes versturen naar de ander, maar zoeken in de database van Giphy kan nog niet. Het is mogelijk dat deze functie via een server-side update geactiveerd wordt. De beta-versies bieden deze integratie wel.

Update downloaden

De update naar WhatsApp 2.17.60 wordt vanaf nu, gefaseerd, uitgerold via de Google Play Store. Dit betekent dat het kan zijn dat nog niet voor iedereen de update direct beschikbaar is.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel