WhatsApp belfunctie voor iedereen beschikbaar [update 30-03-2015]

Al maanden gaan geruchten rond dat WhatsApp werkt aan een belfunctionaliteit, vandaag hebben wij de belfunctie met eigen ogen gezien. Lees snel verder, want hier is de WhatsApp belfunctie en jij kan er ook gebruik van maken!

Via een VoIP dienst als Skype is het mogelijk om gratis te bellen met de rest van de wereld, natuurlijk  wil ook WhatsApp een graantje meepikken in deze business. Op de redactie van DroidApp hebben we de nieuwe belfunctie van WhatsApp getest en een ding is zeker, het bestaat maar werkt nog niet zoals het hoort. Eerder ontdekten we nieuwe icoontjes in het installatiebestand van WhatsApp en deze icoontjes zien we ook nu terug in de interface.

whatsapp-belfunctie-1

Via de interface is het mogelijk om tijdens een gesprek de luidspreker in te schakelen, een bericht te sturen of de microfoon te dempen. De WhatsApp belfunctie is verkrijgbaar via een soort uitnodigingssysteem, je moet namelijk gebeld worden door iemand die de belfunctionaliteit van WhatsApp al heeft. Wanneer je eenmaal gebeld bent kun je ook gaan bellen via WhatsApp. Je krijgt dan ook de nieuwe interface in WhatsApp.

Bellen via WhatsApp werkt zoals gezegd nog niet altijd even lekker, het geluid klinkt helaas zwaar vervormd op een van onze test toestellen. Dit komt door het gebruik van een ‘aangepaste ROM’. Bij een ander toestel met originele firmware waarmee we de nieuwe belfunctie ook getest hebben klinkt het geluid zeer redelijk.

whatsapp-belfunctie-3whatsapp-belfunctie-4

Oproepen

Via het tabblad oproepen krijg je en overzicht met recent gevoerde gesprekken of gemiste gesprekken. Wanneer je op de naam van je contactpersoon drukt wordt meteen een telefoongesprek gestart.

whatsapp-belfunctie-5

Notificatie en verbruik

Wanneer je een oproep ontvangt via WhatsApp krijg je een notificatie te zien in je notificatiebalk. Je kunt dan de oproep beantwoorden of weigeren. Verder vinden we onder de instellingen van WhatsApp ook een aantal gegevens over het aantal gevoerde gespreken en de daarbij verbruikte hoeveelheid dataverkeer.

whatsapp-belfunctie-7 whatsapp-belfunctie-6

Wil jij de WhatsApp belfunctie?

De belfunctie in WhatsApp is niet voor iedereen beschikbaar. Het is van belang dat je de nieuwste WhatsApp-versie op je toestel hebt staan. Download hier de nieuwste versie: WhatsApp V2.11.561Zonder deze versie krijg je de belfunctie NIET geactiveerd. In de Play Store is vandaag (13-03-2015) de update naar versie 2.11.561 verschenen. Je kan dus ook gewoon de update uit de Play Store downloaden.

DroidApp geeft je de gelegenheid om ook de belfunctie in WhatsApp te krijgen. Volg daarvoor onderstaande stappen. (zie update hieronder)

  • Op dit moment geeft DroidApp geen invites weg. Houd DroidApp in de gaten want er komt ongetwijfeld een moment dat we weer invites weggeven!

Laatste update: 30-03-2015: De belfunctie in WhatsApp is nu te gebruiken zonder invite! Lees er hier alles over.

Laat niet je telefoonnummer achter via een andere weg dan via de genoemde stappen. Je mag natuurlijk wel een reactie achterlaten dat je blij bent met deze actie! :), onder dit bericht. Je gegevens worden alleen gebruikt om je toegang te geven tot de belfunctie. Gegevens worden na de actie verwijderd. Vanwege de grote vraag kan het even duren voordat we je bellen. De belfunctie werkt alleen onder Android-toestellen. Apple iOS wordt nog niet ondersteund. Aan de invite voor de belfunctie zijn geen kosten verbonden. Je kunt anderen bellen, maar zij moeten minimaal versie 2.11.561 hebben, zoals hierboven vermeld staat.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel