WhatsApp kondigt nieuwe camera-functies aan: vanaf nu voor iedereen

WhatsApp is ongekend populair en komt regelmatig met nieuwe functies. In de afgelopen tijd zijn we verschillende nieuwe features tegengekomen in de beta-versies. Nu kondigt WhatsApp nieuwe camera-functies aan voor de chat-app. Hiermee lijkt WhatsApp Snapchat te willen volgen.

WhatsApp camera-functies

De populaire chat-app WhatsApp introduceert nieuwe camera-functies. De nieuwe features worden vanaf nu uitgerold voor de Android-app van de dienst. In de afgelopen tijd zijn we de verschillende functies al tegengekomen in de beta, maar nu zijn ze helemaal klaar voor het brede publiek. We zetten de nieuwe functies voor je op een rij.

WhatsApp foto tekenen

Tekenen

Tekenen op je foto’s en video’s: wanneer je een foto maakt of kiest door op het camera-icoontje naast het tekstveld te drukken, krijg je extra functies. Je kunt grote emoticons als stickers op je foto en video plakken. Ook kan je tekenen, hiervan de kleuren aanpassen en tekst typen.

Selfie-flitser

Voor het maken van selfies heeft WhatsApp een selfie-flitser toegevoegd aan de chat-app. In omgevingen met weinig licht kan deze functie zeker van pas komen. Bij het nemen van een selfie wordt het scherm wit verlicht zodat ook je gezicht verlicht wordt.

WhatsApp stickers

In- uitzoomen

De videocamera heeft een handigere manier gekregen om in- en uit te zoomen. Door je vinger op het scherm te houden en naar boven of beneden te vegen, kan er in- en uitgezoomd worden tijdens het filmen. Door dubbel te tikken op het camera-scherm kan er gewisseld worden tussen de camera aan de achterzijde en de camera aan de voorzijde.

Update downloaden

Vanaf vandaag wordt de update met nieuwe WhatsApp camera-functies uitgerold via de Google Play Store. Het gaat om een gefaseerde update waardoor het even kan duren voordat de update jouw toestel bereikt.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel