WhatsApp laat je nu groeplinks delen; ook via QR en NFC (+ APK)

WhatsApp 2.16.281 voor Android laat je vanaf nu groeplinks delen. Hiermee is het mogelijk om anderen, die bijvoorbeeld niet in je contactenlijst staan, toch deel te laten nemen aan je WhatsApp-groep. Al eerder doken er aanwijzingen op voor het delen van een link naar een WhatsApp-groep en nu zijn de ontwikkelaars begonnen met de uitrol van de functie. Ook het aanmelden via een QR-code of NFC-tag is mogelijk.

Groeplinks in WhatsApp

WhatsApp heeft een nieuwe betaversie uitgebracht voor Android. Hiermee wordt het mogelijk om anderen uit te nodigen voor je groep via een link. Deze link kan via WhatsApp gedeeld worden, maar ook met anderen via een andere app. De ander dient wel WhatsApp te hebben, maar hoeft dus niet voor te komen in je adresboek. Mocht je vinden dat er teveel mensen lid worden van je groep, dan kan je de link ook weer intrekken.

Alleen van groepen waar je zelf beheerder van bent, kan je de link delen. Dit doe je door in de door jou gemaakte groep naar het informatievenster te gaan, tik hiervoor op de naam van de groep. Rechtsbovenin vind je een icoontje van een persoon met een plusje. Wanneer je daar op klikt zie je vervolgens bovenaan de optie ‘Uitnodigen voor groep via link’ staan. De link kan je vervolgens delen via WhatsApp, via een andere app, link kopiëren of de link weer intrekken. Wanneer je hem intrekt, is het niet meer mogelijk voor anderen deel te nemen, totdat je weer een nieuwe link deelt.

Degenen die zich toevoegen aan de groep, krijgen niet de eerder verschenen berichten te zien in de groep. Zij zien de berichten pas vanaf het moment dat zij deelnemen aan de groep. Groepsbeheerders kunnen overigens altijd een gebruiker verwijderen uit de groep.

WhatsApp groepslink QR

NFC en QR-code

Naast het delen van een link kan je via de opties er ook voor kiezen om een QR-code aan te maken van een groep. Deze kan door anderen gescand worden waarna anderen zich aan kunnen melden. Het is ook mogelijk om een NFC-chip te ‘schrijven’ waarbij anderen je NFC-tag kunnen scannen en vervolgens deel kunnen nemen aan de groep.

WhatsApp 2.16.281

De mogelijkheid om de link te delen is actief vanaf WhatsApp 2.16.281 voor Android. Degenen met een eerdere WhatsApp-versie kunnen wel gewoon de link aantikken en deelnemen aan de groep, maar kunnen niet zelf een link delen. De functie zal later ook uitgebracht worden in de Google Play Store. Mocht je WhatsApp 2.16.281 willen hebben, dan kan je hier de APK downloaden.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis
Tip
Robbert
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel