WhatsApp krijgt tweestaps-authenticatie met pincode

WhatsApp wil de beveiliging van de chat-app verder opschroeven. Er zijn opnieuw, duideljkere aanwijzingen opgedoken voor tweestaps-authenticatie in de berichtendienst. Hiermee kan WhatsApp verder beveiligd worden met een pincode.

WhatsApp tweestaps-authenticatie

Het beveiligen van WhatsApp zal binnenkort nog beter worden. In het vertaalprogramma van WhatsApp hebben we aanwijzingen gevonden over de toepassing van tweestaps-authenticatie. Deze functie dook enkele maanden geleden al op in de geruchtenmolen. Nu de vertaling wordt voorgesteld, lijkt de komst van de nieuwe functie aanstaande.

whatsapp tweestaps-authenticatie

Pincode

Wanneer er sprake is van tweestaps-authenticatie, wordt er naast een wachtwoord nog een andere beveiligingsmethode toegepast. Dit kan zijn in de vorm van een pincode. In het vertaalprogramma is te zien dat wanneer je de pincode bent vergeten, die je zelf hebt ingesteld, je deze via een vooraf ingesteld e-mailadres weer kunt herstellen. De pincode telt zes cijfers.

whatsapp tweestaps-authenticatie

Het is niet bekend wanneer WhatsApp de tweestaps-authenticatie toevoegt aan de chat-app. Gisteren introduceerde WhatsApp mentions, waarmee je in groepsgesprekken iemand expliciet kunt ’taggen’.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel