WhatsApp krijgt ‘twee-stappen authenticatie’ voor meer veiligheid

Er zijn nieuwe aanwijzingen gevonden in de meest recente Android-versie van WhatsApp. WhatsApp wil het gebruik van de chatdienst nog veiliger maken en heeft ‘two-factor authentication’, ofwel twee-stappen authenticatie, toegevoegd. We gaan de nieuwe functie spoedig zien in de berichtendienst, zo is de verwachting. De screenshots van de functie zijn al wel verschenen.

WhatsApp twee-stappen authenticatie

WhatsApp brengt met regelmaat updates uit voor de verschillende mobiele platformen. Gisteren schreven we over het nieuwe lettertype in WhatsApp; FixedSys. In de meest recente beta-versie voor Android; versie 2.16.183, heeft WhatsApp voorbereidingen getroffen voor de zogenoemde two-factor authentication. De verificatie in twee stappen moet de applicatie voorzien van een extra beveiligingslaag.

Binnenkort moet de functie toegevoegd worden, maar in de code is de functie al opgedoken. Gebruikers kunnen zelf bepalen of ze de twee-stappen authenticatie willen inschakelen. Wanneer geactiveerd dien je een zes-cijferige code in te geven die je zelf kunt verzinnen. Tevens dien je een herstel-mailadres in te geven, voor wanneer je je code bent vergeten.

WhatsApp twee-stappen authenticatie

Wanneer we de nieuwe functie kunnen verwachten, is nog even afwachten. WhatsApp werkt de laatste tijd aan verschillende nieuwe functies. Zo komt het binnenkort met GIF-ondersteuning, videobellen en publieke groepen. Eerder werd wel al end-to-end encryptie aan WhatsApp toegevoegd.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis
Via
WAbetainfo
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel