WhatsApp voegt nieuw lettertype toe aan app: FixedSys

In WhatsApp kan vanaf nu gebruik gemaakt worden van een nieuw lettertype. Het lettertype met de naam ‘FixedSys’ is een wat ruimer opgezet ‘font’. Eerder werd het al mogelijk om tekst op te maken door bijvoorbeeld de tekst cursief, dikgedrukt, of schuin neer te zetten. Wij vertellen je hoe je het nieuwe lettertype in WhatsApp kunt gebruiken.

WhatsApp FixedSys lettertype

WhatsApp heeft in de recente beta-versie, versie 2.16.178 een nieuw lettertype toegevoegd aan de app. De beta-versie en de toekomstige versies van WhatsApp zullen voorzien zijn van het nieuwe lettertype; FixedSys. Dit lettertype maakt onderdeel uit van de ‘monospaced lettertypes’. Leuk weetje is dat het lettertype het oudste font is uit Windows.

WhatsApp FixedSys

FixedSys wordt gekenmerkt door een overzichtelijke, ‘schone’ uiterlijk leest het lettertype makkelijk weg. Je kunt dus nu ook in WhatsApp voor Android dit lettertype gebruiken. Wil je gebruik maken van dit font, dan kan je dit doen op eenzelfde manier als de tekstopmaak in WhatsApp. Hiermee kan je bepaalde symbolen voor- en achter het woord toevoegen, zodat de tekst dikgedrukt, schuin of onderstreept wordt.

WhatsApp FixedSys

Nieuw lettertype gebruiken

Door een ‘accent grave’ (ofwel Backtick) driemaal voor- en driemaal na het woord te zetten, wordt de tekst omgezet in FixedSys. Een accent grave is een streepje van linksboven naar rechtsonder;`. Je gebruikt dus niet de hoge komma’s. De weergave met het nieuwe lettertype is alleen in WhatsApp 2.16.178 en hoger zichtbaar. Ook in WhatsApp Web wordt de tekst in FixedSys getoond.

Downloaden

Je kunt hier de WhatsApp APK downloaden. Wil je meer slimme tips over het gebruik van WhatsApp? Lees dan ons overzicht met handige WhatsApp tips.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel