Skype: compleet nieuwe app gaat strijd aan met WhatsApp, Instagram en Snapchat

Microsoft heeft naar eigen zeggen Skype de grootste update sinds jaren gegeven. Met een compleet vernieuwde app gaat Skype de strijd aan met verschillende andere apps zoals Snapchat, Instagram en WhatsApp. De focus komt meer te liggen op het delen van verhalen, groepsgesprekken en meer.

Skype compleet vernieuwd

Er staat een enorme update klaar voor de app van Skype voor Android. Microsoft, eigenaar van de videobel-app heeft de update vandaag vrijgegeven. Er komt een functie beschikbaar die we eerder zagen bij Instagram Stories, WhatsApp Status, Snapchat, Messenger en Facebook. Nu kunnen we dus ook ons verhaal delen via Skype. Via een speciaal tabblad in de vernieuwde app, genaamd Highlights, kun je foto’s en video’s delen die na 24 uur automatisch weer verwijderd worden.

Skype Highlights

Highlights

Tijdens het videobellen kun je gebruik maken van nieuwe effecten zoals stickers, teksten en emoji. Daarnaast zal het in de toekomst mogelijk worden om samen naar een video te kijken en om games tegen elkaar te spelen. Nieuw in de app van Skype is ook de aanwezigheid van chatbots. Zo is er Cortana als assistent, Scoop voor nieuws en een bot van Giphy voor het snel vinden van gif’jes. Tevens kunnen ontwikkelaars ook hun extensie delen, iets wat bijvoorbeeld YouTube ook heeft gedaan.

In de nieuwe Skype app wordt het ook mogelijk om snel de zoekfunctie te gebruiken. Zoeken kan hiermee naar chats, extensies, foto’s en meer. Deze optie wordt ‘Find’ genoemd. De update wordt vanaf vandaag uitgebracht via de Google Play Store, waarbij het gaat om een gefaseerde uitrol. Over een aantal weken komt de update naar iOS en daarna volgen de desktop-apps voor Windows en Mac. De vernieuwde Skype app kun je downloaden via onderstaande button.

Skype
Skype
Ontwikkelaar: Skype
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel