Facebook Stories uitgerold: deel nu ook je verhalen met deze nieuwe Snapchat-kloon

Na Snapchat, Instagram Stories, WhatsApp Status en Messenger is het nu de beurt aan Facebook waar je je verhaal kunt delen. Vanaf nu wordt Facebook Stories breder uitgerold die het mogelijk maakt om je verhaal 24 uur te delen met je vrienden. Zitten we hier op te wachten?

Facebook Stories

Via de Facebook-app kun je voortaan je verhalen delen. DroidApp ontving onlangs van een gebruiker al een aanwijzing voor de functie, maar leek toen nog niet breed beschikbaar te zijn. Daar komt nu verandering in en wordt een server-side update uitgerold waarbij je ook via dit netwerk je verhaal kunt delen.

De deel je verhalen

We kunnen er niet omheen, je moet haast wel je verhaal delen. Snapchat was de eerste die het mogelijk maakte om verhalen met foto’s en video’s te delen met je vrienden. Na 24 uur werden de beelden automatisch verwijderd en waren ze niet meer toegankelijk. Daarna volgde Instagram Stories en ook sinds kort WhatsApp Status. Facebook kon niet achterblijven en bracht Messenger Day uit via de chat-app. Echter komt nu het sociale netwerk zelf ook met deze feature.

Origineel is het niet maar toch wil Facebook dat we ook daar ons verhaal delen. Wanneer de functie beschikbaar is, vind je bovenin beeld de bekende vormgeving met profielfoto’s van wie hun verhaal hebben gedeeld. Daarbij kun je direct de foto’s en video’s versturen naar al je vrienden of naar geselecteerde personen.

Effecten, stickers en meer

Je beelden kun je voorzien van effecten en bepaalde stickers. Dynamische stickers van de temperatuur of de locatie, zoals in Instagram en Snapchat zijn (nog) niet beschikbaar. Je kunt ook tekenen over je video’s of foto’s maar ook deze functies zijn minder uitgebreid dan bij de concurrenten. De functie wordt via een server-side update uitgerold. Het kan dus zijn dat de feature nog niet voor iedereen beschikbaar is.

Facebook
Facebook
Ontwikkelaar: Meta Platforms, Inc.
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel