Facebook Messenger test nieuwe interface en persoonlijke assistent

Sommige gebruikers van Facebook Messenger applicatie zien een nieuwe gebruikersinterface. Ook zou het sociale netwerk werken aan een persoonlijke assistent die kan helpen met bijvoorbeeld herinneringen of het sturen van je locatie. Deze assistent heeft de naam ‘M’ gekregen.

Facebook Messenger interface nu compacter

Het uiterlijk van Messenger dat bij sommige gebruikers is geactiveerd is in veel gevallen compacter. Zo zijn alle acties zoals het openen van je camera verplaatst naar een enkele rij. Deze acties zijn met uitzondering van veelgebruikte opties nu ondergebracht in een apart menu. Ook de navigatiebalk is iets hoger geworden om meer informatie te kunnen tonen.

Facebook Messenger nieuwe interface

Facebook zorgt er in haar nieuwe interface voor dat een aantal handelingen meer stappen vereisen. Toch zijn er ook kleine verbeteringen te vinden, zo zijn GIFjes nu beter gelabeld en staan deze netjes gegroepeerd.

Facebook Messenger nieuwe interface

M Assistent

Facebook werkt ook aan een nieuwe assistent in Messenger met de naam “M”. M kan je helpen bij bijvoorbeeld het herinneren van een afspraak of zelfs het regelen van vervoer. Hoewel ‘M’ aanwezig is, lijkt de assistent nog niet helemaal functioneel. De assistent lijkt zich nog in beta te bevinden. In het overzicht met instellingen kun je nu ook ervoor kiezen om automatisch over WiFi Messenger te laten updaten door Facebook.

Facebook Messenger M assistent

De update voor Facebook Messenger lijkt gefaseerd uitgerold te worden. Het kan dus langer duren voordat iedereen de vernieuwde interface op zijn of haar smartphone ontvangt.

Messenger
Messenger
Ontwikkelaar: Meta Platforms, Inc.
Prijs: Gratis+

Lees ook

Reageer op dit artikel