Facebook en Messenger: accu sneller leeg door bug in Android-apps (+ oplossing)

Gebruikers van de Facebook app en Messenger maken melding van een sneller leeglopende accu. De problemen doen zich voor op Android-smartphones. In verschillende gevallen wisten de Facebook apps in enkele minuten de accu met dertig procent leeg te trekken in een paar minuten.

Facebook apps zorgen voor hoog batterijverbruik

Facebook staat niet echt bekend om zijn goed ontwikkelde apps. Althans, als we het hebben over het batterijverbruik van de apps. De applicaties verbruiken relatief gezien niet alleen veel stroom, ze vertragen de smartphones ook vaak. Zeker bij goedkopere toestellen kan dit erg irritant zijn. Door een nieuwe bug wordt er echter nog meer batterij verbruikt en wordt het probleem door een grote groep gebruikers aangekaart.

Facebook Messenger accuverbruik

Messenger en Facebook

Het probleem met het hogere energieverbruik is niet alleen bij de Facebook app zelf. Ook de chat-app Messenger ondervindt dit probleem. Inmiddels heeft Facebook aangegeven dat de bug via een server-side update gefixt is.

Oplossing

Echter wordt deze update pas actief als de app ‘hard’ afgesloten wordt. Dit kan je doen door bij Instellingen naar Apps te gaan en vervolgens de Facebook of Messenger app aan te tikken. Hier kies je voor de optie ‘Nu Stoppen’DroidApp-lezer Aad laat weten dat dit het probleem inderdaad verhelpt. Er kan ook gekozen worden voor het deïnstalleren en vervolgens weer opnieuw installeren van de applicaties.

Facebook
Facebook
Ontwikkelaar: Meta Platforms, Inc.
Prijs: Gratis+

Lees ook

Reageer op dit artikel