Facebook introduceert kleuren-status en live audio

Facebook heeft twee nieuwe functies aangekondigd voor de mobiele apps. Bij het typen van je status krijg je voortaan de mogelijkheid om meer kleur toe te voegen. Daarnaast komt het bedrijf met Live Audio, waarmee je live geluid kunt delen.

Facebook: status met kleuren

Facebook rolt vanaf nu een nieuwe server-side update uit voor de app waarmee je je status een kleurtje kunt geven. Het doel van de nieuwe feature is om een status-update meer onder de aandacht te brengen en meer te laten opvallen. Het kan gezien worden als een soort van kleurfilter, maar dan voor je tekstuele bericht.

Facebook Kleuren Status

 

Waar we eerder al zagen dat sommige (korte) updates of reacties (bijvoorbeeld felicitaties) met groter lettertype in Facebook werden getoond, is dit de volgende stap. Vanaf nu krijgen de gebruikers van de Android-app de mogelijkheid om bij het typen van een tekst de achtergrondkleur aan te passen. De gekleurde status is op ieder platform dan te bekijken.

Facebook kleur status

Het is niet mogelijk om een gekleurde achtergrond te kiezen als je een foto toevoegt aan je status, of een link erbij plakt. Alleen bij het typen van tekst krijg je de nieuwe lay-out te zien. De functie wordt vanaf nu gefaseerd uitgerold. In de komende dagen is de nieuwe functie voor iedere Android-gebruiker beschikbaar.

Facebook Live Audio

Live Audio

Gisteren schreven we al over de Facebook kerstkaarten die je vanaf nu digitaal kunt versturen. Live Audio is een andere nieuwe functie van het sociale netwerk. Het lijkt op Live Video, waarbij je direct bewegend beeld kunt delen met de rest van de wereld. Bij Live Audio is het mogelijk om geluid direct te delen.

Daarbij kunnen anderen reageren op de audio. Ook kunnen andere je livestream met audio delen en vragen stellen. Android-gebruikers kunnen de audiostream actief houden op de achtergrond. De functie komt begin 2017 voor iedereen beschikbaar.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel