Facebook-app krijgt nieuwe weergave tijdlijn: snel sorteren op recent

Facebook lijkt te testen met een nieuwe weergave van de tijdlijn in de app. Gebruikers kunnen snel hun timeline sorteren op basis van verschillende voorkeuren.

Facebook test nieuwe tijdlijn-opties

In de Facebook app krijgen sommige gebruikers een handige optie te zien bij het bekijken van de timeline. Al sinds jaar en dag klagen gebruikers van het sociale netwerk dat ze vaak de berichten door elkaar zien. Facebook gebruikt hiervoor een algoritme dat kijkt welke content jij waarschijnlijk het meest interessant vindt.

Het probleem bij veel gebruikers is dat ze het gevoel hebben dat ze met regelmaat recentere updates van vrienden missen. Mogelijk gaat daar verandering in komen met de toevoeging van een extra balk met opties. Gebruikers kunnen hiermee de berichten alsnog gaan filteren. Wanneer je scrolt komt er een balk tevoorschijn met de opties ‘Startpagina’, ‘Favorieten’ en ‘Recent’.

Facebook tijdlijn opties

Standaard zie je de startpagina op de manier die Facebook voor je bedacht heeft. Bij de favorieten zie je de tijdlijn met updates van de personen en pagina’s die je als favoriet hebt gemarkeerd. Bij recent worden de updates gesorteerd op tijd/datum, waardoor deze in chronologische volgorde staan.

Het lijkt te gaan om een test op beperkte schaal, maar het is goed mogelijk dat dit binnenkort naar iedereen uitgerold wordt. Het sorteren van de tijdlijn wordt middels deze optie wel een heel stuk prettiger gemaakt.

Wil je niks missen van alles rondom smartphones en Android? Like dan DroidApp op Facebook!

Facebook
Facebook
Ontwikkelaar: Meta Platforms, Inc.
Prijs: Gratis+
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel