WhatsApp komt met zoekfunctie voor emoji

Er is een nieuwe functie op komst voor de berichtendienst WhatsApp. Er zijn screenshots opgedoken waarin een zoekfunctie is te zien voor het vinden van emoji. Door het grote aanbod emoticons is het soms moeilijk de juiste emoji te vinden.

WhatsApp zoekfunctie emoji

WhatsApp komt met een zoekfunctie voor emoticons. In een nieuwe versie is in de code de vondst gedaan van de nieuwe functie. WAbetainfo heeft vervolgens de code omgezet in een werkende versie, waardoor de screenshots alvast een impressie geven.

WhatsApp zoekfunctie emoji

De emoji zijn onderverdeeld in categorieën en tabbladen. Toch is het soms lastig om de juiste emoji te vinden. De zoekfunctie komt beschikbaar linksonder in beeld wanneer je het overzicht met emoticons hebt geopend, in dezelfde balk als het zoeken naar gif’jes. Vervolgens kun je door de zoekresultaten vegen van links naar rechts.

Op dit moment is de emoji zoekfunctie opgedoken in de code van de beta-versie. Het is niet bekend wanneer de feature voor iedereen beschikbaar is. We verwachten nog meer nieuwe WhatsApp functies in de toekomst. Denk aan het delen van je locatie, het ondersteunen van stickers, foto-filters en meer. Sinds kort kunnen we berichten pinnen.

Overigens is de emoji zoekfunctie niet volledig nieuw. In WhatsApp weliswaar wel, maar met Gboard, de toetsenbord-app van Google kun je al zoeken naar emoticons.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel