WhatsApp 2.17.163: berichten pinnen en nieuwe Material Design oproepvensters

WhatsApp heeft verschillende verbeteringen doorgevoerd in een nieuwe update voor de Android-app. Vanaf WhatsApp 2.17.163 is het mogelijk om berichten vast te pinnen en dus chats sneller te bereiken. Daarbij zien we screenshots van een nieuwe Material Design interface voor bel- en video-oproepen.

WhatsApp 2.17.163

Er staat een update klaar voor de chat-app WhatsApp. Het gaat om een beta-versie waarbij de ontwikkelaars verschillende nieuwe functies hebben toegevoegd. De Android-app bevat vanaf nu een extra functie waarbij je berichten kunt pinnen. Hiermee krijg je nog sneller toegang tot je berichten. De functie dook eerder al op in de code, en is nu dus door iedereen te gebruiken. Je dient hiervoor een chat ingedrukt te houden waarna je bovenin beeld de pin ziet staan. Vervolgens wordt de chat vastgezet. Op dezelfde manier kun je hem ook weer ‘loslaten’.

Oproepvensters

Nog niet geactiveerd, maar wel al te zien op screenshots is de nieuwe stijl van de oproepvensters. Zowel bij videobellen als de bekende belfunctie is de interface in een nieuw Material Design jasje gestoken. Bij de belfunctie is kaart bovenin beeld met contactinformatie groter geworden en de kleuren lijken iets lichter groen. Bij videobellen is ook de weergave veranderd.

Vooral bij het gebeld worden via zowel de belfunctie als videobellen zijn de wijzigingen het meest zichtbaar. Hierbij vallen de duidelijke icoontjes op en oogt alles net wat strakker. Deze weergave is dus nog niet zichtbaar maar wordt naar verwachting in de toekomst uitgerold.

APK

Je kunt het vastzetten van berichten al wel gebruiken met de APK van WhatsApp 2.17.163. Deze update wordt verspreid via het WhatsApp beta-programma of je kunt hier de APK downloaden.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel