25+ Samsung Galaxy Note 8 tips: haal jij alles uit je smartphone?

De Samsung Galaxy Note 8 is een erg uitgebreide smartphone. Misschien heb je al een aantal slimme functies van het toestel al ontdekt. Wil je echt alles uit de Note 8 halen, dan zetten we voor jou de 25+ beste Galaxy Note 8 tips voor je op een rij.

Samsung Galaxy Note 8 tips

Begin december publiceerden we op DroidApp de uitgebreide Samsung Galaxy Note 8 review. Hierin kon je alles al lezen over de geavanceerde smartphone en alle mogelijkheden. Natuurlijk is er nog veel meer te vertellen over het grote toestel van de Koreaanse fabrikant. We hebben in dit artikel ruim 25 Galaxy Note 8 tips voor je op een rij gezet zodat je nog meer uit je smartphone kunt halen.

Samsung Galaxy Note 8 S-Pen Air Command

S-Pen

De S Pen is een erg handige toevoeging van de smartphone. Wanneer je de stylus uit de behuizing haalt verschijnt het venster met mogelijkheden; Air Command. Van hieruit kun je je keuze maken. Door linksonderin bij dat venster op het tandwiel te tikken kun je bepaalde instellingen aanpassen. Denk aan Air View waarmee je content zoals agenda en galerij-albums te zien krijgt als je de pen boven het scherm houdt. Ook kun je de sneltoetsen in Air Command aanpassen. Hier kun je ook aanpassen dat de telefoon een geluid of trilling geeft als de pen ingeschoven of verwijderd wordt. Deze instellingen kun je ook bereiken via instellingen > geavanceerde functies > S Pen.

Samsung Galaxy Note 8 screenshot maken

Screenshot maken

Met de Galaxy Note 8 kun je gemakkelijk een screenshot maken. Houd hiervoor de volumetoets naar beneden (volume-down) en de power-button aan de rechterkant van het toestel een paar tellen tegelijk ingedrukt. Vervolgens zie je een screenshot-animatie en zie je onderin beeld een aantal opties. Zo kun je de schermafbeelding bijsnijden of direct delen. Ook kun je ‘scrollen door afbeelding’ kiezen waarbij je een lange screenshot kunt aanmaken.

Heb je de screenshot in een browser gemaakt, bijvoorbeeld een schermafbeelding van een webpagina, dan kan je ook kiezen voor ‘koppeling delen’. Naast de screenshot kun je dan ook direct de link van de desbetreffende pagina meesturen naar de ander.

Samsung Galaxy Note 8 slim selecteren

Slim selecteren

Haal je de S-Pen uit het toestel, dan verschijnt het overzicht met S-tools. Eén van de opties is Slim Selecteren. Hiermee kun je direct met de stylus een gedeelte van de screenshot uitsnijden of selecteren. Heb je het desgewenste gedeelte geselecteerd, dan kun je bij tekst ervoor kiezen voor ‘tekstfragment’. De tekst uit de screenshot wordt dan omgezet in losse tekst en kun je bijvoorbeeld direct kopiëren en ergens anders plakken. Met ‘vast aan scherm’ blijft het geselecteerde gedeelte boven huidige venster liggen. Handig om snel een bepaalde code of adres direct zichtbaar te hebben terwijl je ondertussen andere taken uitvoert.

Samsung Galaxy Note 8 vertalen s-pen

Vertalen

Een andere tool die we graag uit willen lichten is de optie ‘Vertalen’, die je ook te zien krijgt bij het verwijderen van de S-Pen. Je kunt hiermee de tekst op een pagina selecteren waarna deze direct vertaald kan worden zonder de pagina te verlaten. Je hoeft hiervoor de S-Pen alleen maar boven de tekst te houden en dus niet het scherm aan te tikken.

Samsung Galaxy Note 8 irisscanner

Irisscanner

Bij instellingen > schermvergrendeling en beveiliging kun je een aantal instellingen aanpassen. Je kunt hier bijvoorbeeld instellen dat je de telefoon wilt ontgrendelen door naar het toestel te kijken; de irisscanner. Bij ‘type schermvergrendeling’ kun je bijvoorbeeld aangeven dat je de vingerafdrukscanner, irisscanner en gezichtsherkenning wilt gebruiken.

Samsung Galaxy Note 8 Gezichtsherkenning

Gezichtsherkenning

Ook gezichtsherkenning kan gebruikt worden voor het ontgrendelen van de Samsung Galaxy Note 8. Houd er wel rekening mee dat dit minder veilig is dan bijvoorbeeld de vingerafdrukscanner. Met een duidelijke foto kan ook al het toestel ontgrendeld worden. Om dit te activeren maakt de front-camera een scan van je gezicht om zo je te herkennen. Je drukt op de power-button als het scherm uit staat, kijkt naar de telefoon en ontgrendelen maar. Overigens werkt dit niet altijd even goed, en zeker niet in slechte lichtomstandigheden.

Samsung Galaxy Note 8 schermvergrendeling beveiliging

Vingerafdrukscanner

In hetzelfde menu kun je de vingerafdrukscanner instellen. Je kunt meerdere vingers toevoegen. De vingerafdrukscanner zit aan de achterzijde van het toestel, naast de camera. Als het toestel op tafel ligt kan het bijvoorbeeld handig zijn om meerdere vormen van beveiliging in te stellen zodat je niet steeds het toestel op hoeft te pakken.

Samsung Galaxy Note 8 veilige map

Veilige Map

Een optie die je in het menu vindt is ‘Veilige map’. Hiermee kun je geselecteerde foto’s, apps, notities en dergelijke afschermen voor eventuele pottenkijkers. Je logt hiervoor in met je Samsung Account waarna je kunt instellen hoe je de veilige map wilt vergrendelen. Je kunt gemakkelijk content toevoegen aan de zogenoemde Secure Folder. Eenmaal ingesteld kun je bij de instellingen van de veilige map de apps selecteren die je wilt vergrendelen, net als bestanden en andere items.

Samsung Galaxy Note 8 app verwijderen

Apps uitschakelen/verwijderen

De Samsung Galaxy Note 8 wordt geleverd met een aantal voorgeïnstalleerde apps. De meeste daarvan kun je niet verwijderen maar wel uitschakelen. Hiervoor kun je het icoontje van de desbetreffende app in het menu ingedrukt houden. Hierna kun je de optie kiezen ‘Uitschakelen’ of eventueel verwijderen als dit mogelijk is. Eventueel vind je daar ook de optie om de app toe te voegen aan het startscherm (dit kan ook door het icoontje naar bovenin het scherm te vegen), toe te voegen aan de veilige map of voor meer informatie over de app.

Samsung Galaxy Note 8 snelle instellingen

Snelle instellingen

Door de notificatiebalk bovenin beeld naar beneden te vegen krijg je verschillende snelle instellingen te zien. Denk aan Bluetooth, mobiele gegevens, WiFi en meer. Wanneer je dit venster volledig uitschuift zie je rechtsbovenin drie puntjes tevoorschijn komen. Je kunt hier de knopvolgorde aanpassen naar eigen wens. Tevens kun je het knopraster aanpassen, zodat er meer of juist minder icoontjes in een bepaald gebied getoond worden.

Samsung Galaxy Note 8 Always On Display

Always On Display

Het Always On Display is een handige toevoeging van de Samsung Galaxy Note 8. Dankzij AOD krijg je direct inzicht in je notificaties, de tijd en de datum. Je kunt bij Instellingen > Schermvergrendeling en beveiliging enkele instellingen aanpassen. Zo kun je kiezen uit verschillende weergaven en kun je de nachtstand activeren. Zo kun je bijvoorbeeld tussen twee tijdstippen het Always On Display uitschakelen. Verder kun je hier de sneltoetsen van het vergrendelscherm en de AOD widgets aanpassen.

Samsung Galaxy Note 8 Game tools

Game Launcher

Liefhebbers van games kunnen verschillende tools gebruiken op hun Note 8. Wanneer een game actief is vind je onderin de navigatiebalk een aantal extra opties. Rechts in de balk kun je bijvoorbeeld met een druk op de knop het scherm vergrendelen zonder dat de game verlaten wordt. Links in beeld vind je de Game Tools waarbij je specifiek meldingen kunt toestaan of blokkeren en je kunt de doorlopende schermrand blokkeren zodat deze niet aanraakgevoelig is. Tevens kun je direct een schermafbeelding maken of een screen-video.

Samsung Galaxy Note 8 bediening één hand

Scherm verkleinen

Het scherm van de Note 8 is groot, maar Samsung heeft een handige toevoeging gedaan bij de smartphone. Bij instellingen > geavanceerde functies > bediening met één hand kun je het scherm even verkleinen zodat deze makkelijker met één hand te bedienen is. Vanuit de onderhoek schuif je je vinger naar de andere hoek en zo kun je het scherm verkleinen en weer vergroten. Je kunt ook instellen dat deze stand geactiveerd wordt als je driemaal op de start-button drukt.

Samsung Galaxy Note 8 pictogramkaders

Pictogramkaders

Standaard heeft Samsung de Pictogramkaders ingeschakeld. Persoonlijk vind ik dit niet mooi en gelukkig is dit uit te schakelen. De pictogramkaders vind je om de icoontjes heen. Bij instellingen > display > pictogramkaders kun je de kaders in- of uitschakelen.

Samsung Galaxy Note 8 Dual Messenger

Dual Messenger

Wil je meer dan één account gebruiken voor bijvoorbeeld WhatsApp, Facebook, Telegram of andere (ondersteunende) app? Dan kun je bij ‘geavanceerde functies’ in het menu met instellingen terecht bij de optie ‘Dual Messenger’. Een ondersteunende app wordt dan gekloond waarna je een tweede account voor bijvoorbeeld WhatsApp in kunt stellen.

Samsung Galaxy Note 8 navigatiebalk

Navigatiebalk

Bij instellingen > display > navigatiebalk kun je verschillende dingen instellen voor de navigatiebalk. Denk aan de achtergrondkleur en of deze verborgen moet worden als je de balk niet gebruikt. Hiervoor kun je het puntje linksonderin beeld van de balk twee keer tijd indrukken. Door van beneden naar boven te vegen en tweemaal op het puntje te tikken vergrendel je hem weer. Ook kun je de volgorde van de toetsen aanpassen, standaard staan deze bij Samsung in een andere volgorde dan bij veel andere Android-toestellen.

Samsung Galaxy Note 8 App drawer

App Drawer menu icoon

Je kunt het menu met apps van de Galaxy Note 8 heel gemakkelijk openen en sluiten. Simpelweg door verticaal over het scherm van de ‘8’ te vegen. Mocht je toch liever een apart icoontje willen voor de app drawer, dan kan dat ook. Houd hiervoor een leeg gedeelte van het homescreen korte tijd ingedrukt. Er verschijnt vervolgens een optie ‘Instellingen startscherm’ > ‘Apps-knop’. Hier kun je kiezen voor apps-knop weergeven. Deze wordt rechtsonderin getoond, het is niet mogelijk de positie hiervan aan te passen.

Samsung Galaxy Note 8 blauw licht filter

Blauw licht

Bij display-instellingen en vanuit het venster met snelle instellingen kun je het blauw licht filter activeren. Vooral in donkere omgevingen, bijvoorbeeld als je al in bed ligt, is dit beter voor je ogen. Het scherm wordt rood-geel van kleur en dit is beter voor je ogen zodat deze meer rust brengen. Eventueel kun je ook een tijdschema toevoegen zodat deze functie op de ingestelde tijd in- of uitgeschakeld wordt.

Samsung Galaxy Note 8 thema's

Thema’s

Je vindt in het menu met instellingen de optie Achtergronden en Thema’s. Hier kun je de ‘Samsung Themes’ store doorpluizen. De content is onderverdeeld in thema’s, Always On Display, pictogrammen en achtergronden. Een deel van de content die je hier vindt is betaald, een ander deel is gratis te downloaden.

Bixby uitschakelen

Bixby vind je door van rechts naar links te vegen over het homescreen of met de Bixby-button. Je krijgt hier inzicht in updates van bijvoorbeeld Facebook, het weer en belangrijkste nieuws. Ook eventuele agenda-items en content voor amusement zoals een willekeurig GIFje kan hier weergegeven worden. Wil je nou niet dat Bixby automatisch geopend wordt als je (per ongeluk) op de Bixby knop links van het toestel drukt? Dan kun je dat instellen. Open hiervoor Bixby en tik op het tandwieltje rechtsboven in beeld. Hier kun je de Bixby-toets aanpassen. Het is helaas niet mogelijk om zelf een andere actie aan de knop toe te wijzen.

Samsung Galaxy Note 8 niet storen

Niet Storen

Bij de geluidsinstellingen kun je terecht bij de optie ‘niet storen’. Hier kun je je voorkeuren aanpassen zoals welke meldingen en geluiden genegeerd moeten worden als de ‘Do not disturb-functie’ geactiveerd is. Ook kun je hiervoor een tijdsplanning maken. De niet storen-functie zelf kun je ook direct vanuit de snelle instellingen activeren.

Samsung Galaxy Note 8 volledig scherm

Volledig scherm

De 18:9 beeldverhouding is niet standaard voor iedere applicatie ingesteld. Bij instellingen > display kun je bij ‘apps op volledig scherm’ instellen welke apps er beeldvullend geopend moeten worden. Het zou kunnen zijn dat sommige apps niet overweg kunnen met deze beeldverhouding, maar dat is een kwestie van proberen.

Camera

De dual-camera van de Samsung Galaxy Note 8 biedt een reeks mogelijkheden. Zo kun je een onderwerp dankzij 2x optische zoom dichterbij halen door op de knop 1x/2x te tikken in het camera-venster.

Ook kun je live focus activeren en bij instellingen kun je bepalen of je de resolutie wilt veranderen en vind je tal van andere handige functies. Een feature is bijvoorbeeld het opnemen van een korte video nadat je een foto hebt gemaakt. Daarnaast is het aan te raden voor selfies om bij instellingen de optie ‘voorbeeldweergave foto’s opslaan’ in te schakelen, zodat ze niet in spiegelbeeld worden opgeslagen.

Samsung Galaxy Note 8 camera

Camera snel starten

De Samsung Galaxy Note 8 laat je nog sneller foto’s maken. Door twee keer achter elkaar op de power-button te drukken open je in no-time de camera-app. Zo maak je snel foto’s met het toestel. Wanneer je telefoon is beveiligd met een wachtwoord, patroon of dergelijke, kan de functie ook gebruikt worden. Echter worden andere functies en ook het bekijken van foto’s of video’s in de galerij pas mogelijk na ontgrendeling.

Samsung Galaxy Note 8 galerij

Galerij (Samsung Cloud)

Eenmaal ingelogd met je Samsung Account gaat de Galerij-app aan de slag met het verzamelen van foto’s. Toch wel ongemerkt worden foto’s opgeslagen op de cloud en gesynchroniseerd met andere apparaten die ingelogd zijn met hetzelfde account. Standaard staat dit aan, maar wij hebben dit liever uitgeschakeld. Open hiervoor de galerij-app, ga rechtsbovenin naar instellingen en kies voor Samsung Cloud uitschakelen. Hier kun je ook nog andere instellingen aanpassen zoals het automatisch maken van verhalen, openen van de URL bij screenshots van webpagina’s en nog meer.

Samsung Galaxy Note 8 DroidApp App

DroidApp App

Natuurlijk mag ook de DroidApp App niet ontbreken op je Samsung Galaxy Note 8. Je krijgt met de app het laatste nieuws voorgeschoteld rondom Android, samen met uitgelichte apps en specials met interessante lijstjes, opinies, onderzoeken en meer. Ook heb je de specificaties, prijzen en meer in je broekzak met de DroidApp App, die ook nog eens vrij is van advertenties.

DroidApp - Android nieuws
DroidApp - Android nieuws
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Samsung Galaxy Note 8

Extra tip

Goed om te weten is dat er nog veel meer tips zijn voor de Galaxy Note 8. Echter komen deze overeen met die van de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+. Bezoek daarom ook zeker ons uitgebreide overzicht met de beste Galaxy S8 tips, daar vind je er meer dan 41. Mis jij nog een ultieme Galaxy Note 8 tip die niet in het overzicht staat? Deel deze met ons door een reactie achter te laten onder dit bericht.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel