Qualcomm onthult high-end Snapdragon 845 voor mobiele apparaten

Chipfabrikant Qualcomm heeft details vrijgegeven over haar nieuwste high-end soc, de Snapdragon 845. Volgens de fabrikant moet de chip op grafisch gebied 30 procent beter presteren dan de grafische chip in haar voorganger de Snapdragon 835.

Snapdragon 845

De Snapdragon 845 geeft consumenten de mogelijkheid tot het vastleggen van bioscoop-waardige beelden dankzij de Spectra 280 image signal processor en Adreno 630 grafische chip. De chip kan 64 keer meer dynamische kleuren vastleggen en afspelen op Ultra HD premium displays. In de chip zijn acht rekenkernen terug te vinden waarvan er vier op maximaal 2,8GHz kunnen functioneren en vier op 1,8GHz.

Op grafisch gebied presteert de chip tot wel dertig procent beter en ook de beeldkwaliteit voor VR-beelden zal omhoog gaan. De grafische processor is namelijk in staat om twee aparte schermen weer te geven met elk een resolutie van 2400 bij 2400 pixels, het dubbele van huidige VR-systemen. De Snapdragon 845 is ook razendsnel in het downloaden van bestanden, op 4G-netwerken kan de chip maximaal 1,2 Gbit/seconde behalen. Ook heeft de chip ondersteuning voor WiFi-netwerken op 60GHz, een relatief nieuwe techniek waarbij zeer hoge snelheden te behalen zijn.

De Qualcomm Snapdragon 845 is waarschijnlijk de high-end chip die we volgend jaar in telefoons gaan terugvinden. Smartphonefabrikant Xiaomi zegt de soc te gaan gebruiken in haar Mi 7.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel