T-Mobile en Tele2 gaan fuseren tot één grote provider

Telecomproviders Tele2 en T-Mobile hebben bekend gemaakt te willen fuseren. Door het samengaan krijgt de nieuwe provider, die onder de naam van T-Mobile verder zal gaan een betere positie in de markt.

T-Mobile en Tele2 gaan samen verder

T-Mobile wil met de stap een sterkere positie op de Nederlandse telecommarkt bemachtigen. Door het samenvoegen kan de provider tegen betere tarieven middelen en hardware inkopen. T-Mobile wil op termijn unlimited data gaan aanbieden voor haar mobiele diensten. Door het samengaan krijgt het T-Mobile netwerk er nog eens 2 frequentiegebieden bij voor haar 4G netwerk.

Søren Abildgaard, CEO T-Mobile Nederland: “Ik feliciteer al onze klanten en iedereen die behoefte heeft aan een beter alternatief. Met deze stap creëren we nieuwe mogelijkheden. Het duo heeft veel te lang vrij spel gehad en ze zijn tot nu toe weggekomen met dit spel met maar één verliezer: de klant. Dat is vanaf vandaag verleden tijd. Niet meer. Nooit meer. Door onze krachten te bundelen met Tele2, kunnen we veel efficiënter concurreren en Nederlandse klanten een alternatief bieden. We zullen nooit stoppen met het doorbreken van conventies en we blijven de sector de komende jaren uitdagen.”

Tele2 klanten maken al gebruik van het 2- en 3G netwerk van T-Mobile. Door het combineren van het spectrum krijgen beide providers een sterk 4G netwerk en kunnen zij op termijn 5G gaan uitrollen. De overname moet nog worden goedgekeurd door de autoriteiten. Bij de overname verkrijgt het Zweedse Tele2 25 procent aandelen in T-Mobile Netherlands Holding BV.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel