T-Mobile wederom beste 4G-netwerk in 2017, Tele2 laat sterke verbetering zien

In de jaarlijkse netwerktest van P3 Communications is T-Mobile uitgeroepen tot beste netwerk van 2017. De andere drie providers, KPN, Vodafone en Tele2 doen op hun beurt ook geen slechte zaken.

T-Mobile met het beste netwerk

Vorig jaar werd T-Mobile ook al uitgeroepen tot beste netwerk. Het netwerk van T-Mobile scoorde toen 966 van de 1000 punten. Dit jaar scoort T-Mobile nog steeds goed maar verliest wel tien punten en komt daarmee op 956 punten. Het netwerk van T-Mobile mag zich dankzij de score boven de 950 punten uitstekend noemen.

Telecomnetwerken score 2017

De providers Vodafone en KPN liggen dichtbij elkaar, Vodafone heeft één punt meer dan KPN en staat met 931 punten op de tweede plaats. KPN volgt op een derde plaats met 930 punten, vorig jaar stond KPN nog op de tweede plaats maar omdat Vodafone haar belkwaliteit heeft verbeterd levert de provider een plaats in.

Tele2 staat op de vierde plaats maar heeft er ten opzichte van vorig jaar wel 15 punten bij weten te scoren tot 919 punten. Daarmee is ook deze provider aanzienlijk beter dan bijvoorbeeld providers in Spanje of het Verenigd Koninkrijk. P3 Communications test ieder jaar de staat van de telecomnetwerken in Nederland. Het bedrijf test hierbij belkwaliteit en de kwaliteit van de internetverbinding op een vaste route door Nederland. Het uitgebreide testrapport is hier als PDF te vinden.

Lees ook

Reageer op dit artikel