Meteor: test je internetsnelheid met nieuwe app van OpenSignal

De ontwikkelaar van de gelijknamige open source dekkingskaart OpenSignal heeft een nieuwe applicatie uitgebracht. Met Meteor kun je je eigen internetsnelheid testen, hoewel er veel apps beschikbaar zijn die dit kunnen heeft Meteor een fris nieuw uiterlijk.

Meteor test je verbindingssnelheid

Met Meteor kun je snel je internetverbinding testen op snelheid en kwaliteit. Zo geeft de app een gemiddelde weer van de download en uploadsnelheid in plaats van de pieksnelheid. Tegelijkertijd geeft de app een beoordeling over je verbinding zoals slecht of helemaal te gek. Na het uitvoeren van een test krijg je van verschillende apps te zien hoe goed deze werken met je huidige verbinding.

Meteor

In een ander venster kun je je testhistorie raadplegen, zo zie je of je internetverbinding in de afgelopen periode beter of juist slechter is geworden. Door op een meting te tikken krijg je details over je verbinding te zien zoals het IP-adres en de locatie.

Meteor

De Meteor applicatie is vanaf nu gratis beschikbaar in de Google Play Store. Verzamelde gegevens in de applicatie worden wel geanonimiseerd verwerkt door OpenSignal ter verbetering van de dekkingskaart.


Meteor Speed Test 4G, 5G, WiFi
Meteor Speed Test 4G, 5G, WiFi
Ontwikkelaar: Opensignal.com
Prijs: Gratis

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel