In deze 33 landen is het mobiele netwerk sneller dan een WiFi-verbinding

Mobiel internet is al lang niet meer zo traag als een paar jaar geleden. Uit onderzoek blijkt dat in 33 landen het mobiele internet sneller is dan een WiFi-verbinding. Echter is dit in Nederland niet het geval.

Mobiel internet sneller dan WiFi

Uit onderzoek van OpenSignal blijkt dat in 33 van de 80 landen dat de internetsnelheid van mobiele netwerken hoger ligt dan dat van WiFi-netwerken. In de 47 overige landen is juist het WiFi sneller dan het mobiele netwerk, en zo is het ook in Nederland.

WiFi mobiel netwerk Opensignal

In veel landen, waaronder in Nederland is het verschil in snelheid tussen 4G en WiFi vrij klein. In ons land behalen we gemiddeld een snelheid van 44 Mbps voor WiFi en 37 Mbps voor het mobiele netwerk. Opvallend is dat in een aantal landen de verschillen veel groter zijn; zo is in Australië, waar mobiele netwerken gemiddeld 17,5 Mbps veel sneller zijn dan WiFi. Ook in Griekenland en Tsjechië zijn de verschillen opvallend. In Hongarije, België, Noorwegen en Bangladesh zit er nauwelijks verschil tussen het mobiele netwerk en WiFi.

Opensignal Mobiel netwerk WiFi

De verschillen tussen WiFi en het mobiele netwerk zullen alleen maar groter worden, als 5G populairder wordt. Het volledige onderzoek kan hier in de PDF bekeken worden. Het is toch opvallend. We verbinden vaker met WiFi als dit beschikbaar is. Veel mensen hebben namelijk het idee dat dit doorgaans sneller is dan het mobiele netwerk.

Lees ook: Alles over 4G: frequenties, banden en de techniek

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel