T-Mobile scoort opnieuw hoogste resultaat in P3-netwerk test 2018

Voor het derde jaar op rij is het netwerk van T-Mobile uitgeroepen tot beste netwerk in Nederland, op basis van een uitvoering onderzoek door het Duitse P3. Elk jaar kijkt de instantie naar tal van factoren en komt dan met een totaal score. T-Mobile weet ook in 2018 verder te stijgen in de test.

P3 netwerk test 2018

Dit jaar weet T-Mobile de hoogste score ooit in een P3-test te scoren, met 977 punten mag de provider zich weer het beste van Nederland noemen. P3 kent scores toe voor onder andere mobiel internet, downloadsnelheid, uploadsnelheid en belkwaliteit. De resultaten van Vodafone met 962 punten, KPN met 940 punten en Tele2 met 908 punten liggen dicht bij elkaar. Qua telefonie scoren Vodafone en T-Mobile hetzelfde aantal punten wat een gedeelde eerste plaats oplevert.

In vergelijking met buitenlandse netwerken scoren de Nederlandse netwerken bovengemiddeld goed. Voor de testen maakte de instantie gebruik van een aantal relatief verouderde telefoons zoals de Samsung Galaxy S7 en Sony Xperia XZ waardoor de downloadsnelheden lager uitvallen door het ontbreken van de laatste netwerktechnieken. Ook zijn gebieden op het platteland nauwelijks onderzocht.

De instantie heeft zich vooral gericht op locaties waar veel mensen komen, snelwegen en spoorwegen. Die laatste wegen overigens minder zwaar in het onderzoek. De ervaring van gebruikers buiten de Randstad of in kleine dorpjes kan dus afwijken van de resultaten van deze test.

Lees hier de P3 netwerk test van 2017, met de resultaten die vorig jaar behaald werden door de Nederlandse providers. T-Mobile is al meerdere malen in de prijzen gevallen met haar netwerk; zo zagen we ook terug bij het onderzoek van OpenSignal.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel