4G roaming bij Tele2 Nederland nog altijd zeer beperkt

Wie dit jaar op vakantie gaat naar Europa zal ongetwijfeld zijn smartphone meenemen om af en toe contact te zoeken met het thuisfront. Maar Tele2 klanten hoeven daarbij niet te rekenen op een snel buitenlands 4G-netwerk zo blijkt.

Tele2 loopt achter met 4G roaming

Waar bij andere Nederlandse providers in veel EU-landen gewoon op het 4G-netwerk geïnternet kan worden is dat bij Tele2 niet vanzelfsprekend. Tele2 belooft al tijden dat het overeenkomsten wil sluiten met buitenlandse partners maar tot nu toe blijft het aantal landen beperkt, zo blijkt uit onderzoek van Mobile Cowboys. Nederlandse klanten kunnen op dit moment enkel op 4G roamen in landen waar Tele2 zelf actief is, denk aan Estland, Denemarken en Zweden.

Opmerkelijk is dat klanten uit die landen wel in alle EU-landen op 4G kunnen internetten. Tele2 woordvoerder Robin Janszen laat in een reactie weten dat Tele2 op nationaal niveau eigen afspraken dient te maken met Europese partners. Volgens Janszen heeft ook de mogelijke overname van Tele2 door T-Mobile niets te maken met het feit dat het lang duurt voordat klanten overal via 4G kunnen roamen.

Providers betalen onderling vaste bedragen per verbruikte gigabytes data, doordat klanten van Tele2 op 3G zitten zal het dataverbruik in het buitenland standaard lager liggen dan wanneer zij 4G hadden gebruikt. Het bedrag wat providers elkaar betalen per GB zal in de komende jaren steeds minder worden.

Lees ook

Reageer op dit artikel