OpenSignal: T-Mobile heeft wederom het beste 4G-netwerk van Nederland

OpenSignal heeft in de afgelopen tijd weer uitgebreid onderzoek gedaan naar de mobiele netwerken in Nederland. In september vorig jaar kwam T-Mobile als beste uit de bus, en deze maand is dat wederom het geval. Het bedrijf heeft onderzoek gedaan naar de vier grootste providers in Nederland.

T-Mobile: het beste in Nederland

Uit nieuw onderzoek van OpenSignal is T-Mobile uit de bus gekomen als het gaat om het beste 4G-netwerk van Nederland. De roze telecomprovider mag de prijs opnieuw ophalen, nadat de provider in september 2017 ook al won. Het onderzoek is gebaseerd op analyses van de netwerkverbinding op 16,808 toestellen in de periode van 2 november 2017 tot en met 31 januari 2018.

T-Mobile won niet alleen op het gebied van het snelste 4G-netwerk van ons land, ook de vertraging (de zogenoemde latency) was bij T-Mobile het beste. De downloadsnelheid is in vergelijking bij T-Mobile ook verbeterd met 17,5 procent. Deze komt nu uit op 54,2 Mbps. De tweede plaats is voor Tele2 met een gemiddelde downloadsnelheid van 44,4 Mbps en bij KPN is dit 43,7 Mbps. Vodafone is hekkensluiter met een gemiddelde van 33,6 Mbps.

Als er gekeken wordt naar de snelheid van het 3G-netwerk is de stand als volgt; Vodafone met 6,28 Mbps, T-Mobile met 5,58 Mbps en KPN met 4,26 Mbps. Tele2 heeft geen eigen 3G-netwerk. Op het gebied van beschikbaarheid van 4G scoren Tele2 (92,3%), T-Mobile (91,8%) en Vodafone (93,0%) gelijk. Bij KPN ligt dit lager met een beschikbaarheid van 89,5 procent.

Met deze scores staat het Nederlandse 4G-netwerk in de top van het beste mobiele netwerk in de wereld. Ons land staat op een zesde plaats qua dekking; we moeten de VS, Hong Kong, Noorwegen, Japan en Zuid-Korea voor ons laten. Qua netwerksnelheid staat we op een tweede plaats met een gemiddelde downloadsnelheid van 42,12 Mbps. Op nummer één staat Singapore met een gemiddelde van 44,31 Mbps.

Lees ook

Reageer op dit artikel